21/03/2023

Zobozdravstveni izdelki

2 min read
Zobni implantati

Zobni implantati

Veliko pozornosti se povzroča storitvam zobozdravnikov, naj gre za primerjave koncesioniranih in samoplačniških izvajalcev, navajanje cen, ugotavljanje učinkovitosti ali kaj drugega. A prav tako pomembno je pozornost nameniti določenim izdelkom, ki dopolnjujejo zobozdravstvene storitve. To so recimo zobni implantati, ki so precej zloglasni, hkrati pa zelo priljubljeni, omembe pa si zasluži tudi ortodontski aparat, ki je nenazadnje en izmed najbolj pogosto uporabljanih pripomočkov s tega področja.

Zobni vsadki

Implantati so v zadnjem času vedno bolj priljubljeni. Sicer veljajo za dokaj drage, a prav njihova rastoča priljubljenost priča po tem, da cene postajajo ugodnejše, lahko pa to vzamemo tudi kot dokaz, da zobni implantati upravičujejo svojo ceno. In res je tako, saj lahko na eleganten način rešijo tudi večje težave z manjkajočimi zobmi.

Zobni vsadki imajo predvsem eno nalogo – ponudijo stabilno mesto in zanesljiv nastavek za namestitev protetičnih izdelkov. So dokaj raznoliki, zato je nemogoče posploševati tako cene kot funkcionalnosti. Zobni implantati lahko na primer služijo namestitvi cele proteze, lahko pa nadomestijo le en sam izgubljen zob. V vsakem primeru gre pogosto za najboljšo možno izbiro. Ker so ti izdelki večinoma na voljo pri zasebnih zobozdravnikih, jih je treba seveda plačati, imamo pa s tem možnost izbire kakovostnih materialov in zanesljivih spremljevalnih storitev.

Ortodontski aparat

Takšni in drugačni zobni aparati so prav tako dobro znani. Pogosto jih uporabljajo predvsem otroci, čeprav za uporabo aparata nikoli ni prepozno, torej lahko z njim položaj svojih zob spremenijo tudi odrasli. Ortodontski aparat je na voljo v več različicah – najbolj znana je delitev na fiksne in snemne aparate, pojavljajo pa se tudi druge možnosti. Prav tu se zelo izkaže prednost široke ponudbe zobozdravstvenih izdelkov, saj imamo na voljo na primer tudi nevidni zobni aparat, delne aparate in podobne rešitve. V vsakem primeru pa je treba poskrbeti, da je ortodontski aparat prilagojen glede na svojo nalogo.