23/03/2023

Zimske gume morajo zagotavljati visoko stopnjo varnosti

2 min read
zimske gume

zimske gume

Zakon o varnosti cestnega prometa med drugim obstaja tudi zato, da rešuje življenja. V enem od zapisanih členov je tudi predpisana zimska oprema v obdobju med 15. novembrom in 15. marcem. Vendar se moramo vsi udeleženci na prvem mestu zavedati, da zimskih gum ne nameščamo na svoja vozila le zaradi zakona, ampak zato, ker nam zimske gume zagotavljajo bolj varno in zanesljivo vožnjo.

Zimske gume so v zahtevnih vremenskih razmerah, kot so na primer mokro, zasneženo, poledenelo cestišče in nizke temperature, veliko bolj vodljive. V vseh teh situacijah imajo zimske gume manjšo zavorno pot kar pomeni, da se lažje lahko izognemo nepredvidljivim situacijam. Prav tako se bolje obnašajo na spolzkem cestišču. V tem primeru je vožnja skozi ovinke bolj zanesljiva in stabilna. Vendar pa nam takšno varno vožnjo zagotavljajo le kakovostne zimske gume, ki imajo dovolj velik profil, to je minimalno 3 mm.

Avtoservis z dolgoletnimi izkušnjami in sodobno diagnostično opremo

Redno vzdrževanje avtomobila je zelo pomembno, saj s tem podaljšujemo življenjsko dobo vozila. Sem spada tudi redno servisiranje avtomobila, ki ga običajno opravimo na avtoservisu. Avtoservis nam običajno nudi številne različne storitve, kot so na primer vulkanizerstvo, avtooptika ali ličarske in kleparske storitve. Tudi sami servisi se lahko razlikujejo med seboj. Tako nam številni avtoservisi ponujajo redne, hitre, male ali velike avtoservise, odvisno od naših želja in potreb.

Za kateri avtoservis se bomo odločili, je popolnoma naša odločitev. Na spletu lahko najdemo številne ponudnike tovrstnih storitev. Vsekakor pa naj glavno vlogo pri odločitvi odigrajo dolgoletne izkušnje in reference avtoservisa. To je na nek način zagotovilo, da bodo naše vozilo pregledali usposobljeni serviserji, ki se vsakodnevno srečujejo z različnimi popravili vozil. Pri samem servisu je pomembna tudi sama diagnostična oprema, s katero se preverjajo morebitne napake. Sodobna oprema omogoča lažje in učinkovitejše odkrivanje napak in s tem tudi njihovo popravilo.