21/03/2023

Zahtevni strokovni študijski predmeti

2 min read
Inštrukcije elektrotehnike

Ob koncu srednje šole se mnogi novopečeni študentje nadejajo lažjega predmetnika, saj se sami odločijo za vpis na študijski program, ki jim je po vsebini blizu. Mnogi se veselijo, da bodo v srednješolskih klopeh za seboj pustili matematiko in fiziko, seveda pa ima glede tega vsak svoje preference. Gotovo pa se lahko hitro zgodi, da tudi pri študiju naletimo na zahtevne predmete, posebej tiste strokovne, ki zahtevajo nekoliko več truda, po potrebi pa tudi pomoč – na srečo so tudi za te predmete na voljo inštrukcije.

Elektrotehnika

Posebej priljubljene so inštrukcije elektrotehnike, saj je ravno ta predmet en izmed zahtevnejših, poleg tega pa je prisoten v različnih študijskih programih. Čisto možno je, da se bodo z elektrotehniko srečali tudi tisti študentje, ki se niso vpisali na kakšne posebej tehnične smeri. Tu gre sicer za precej splošno obravnavo snovi, a vseeno pridejo inštrukcije elektrotehnike še kako prav. Pomoč pri učenju je pametno poiskati že takoj, ko se pojavijo težave, saj bodo takrat inštrukcije elektrotehnike najbolj učinkovite. Seveda pa je možno pri inštruktorjih koristiti tudi zgolj priprave na izpit ali druge oblike inštrukcij.

Statika

Prav tako ima veliko povpraševanja za inštrukcije statika. To je predmet, s katerim se srečajo študentje strojništva, gradbeništva in geodezije, gradbenega inženirstva, arhitekture in morda še kakšnih drugih programov. Ker predmet pogosto povzroča težave, ima za inštrukcije statika veliko ponudbe, podobno kot pri elektrotehniki. Tudi v tem primeru predmet preseneti marsikoga, ki pri vpisu na svoj študijski program ni mislil na takšne vsebine. Potrebna bo učna pomoč, sicer bo ravno statika postala tisti predmet, ki bo oviral napredovanje po programu. Na srečo je za inštrukcije statika precej primerna, saj je možno snov v tej obliki učinkovito posredovati. Tako je možno doseči končni cilj, pa naj bo to bogato znanje ali pa le zadostna ocena na izpitu.