23/03/2023

Vrtljiva vrata in njihov sistem

2 min read
vrtljiva vrata

Vsak obiskovalec ob vstopu v stavbo dobi prvi vtis in le ta je zelo pomemben. Dober prvi vtis se ustvari s pomočjo arhitekture in oblike. Vrtljiva vrata morajo biti popolno oblikovana. Vrtljiva vrata morajo delovati zanesljivo, ne glede na to, da imajo visoko frekvenco delovanja. Pomembno je, da imate pri nakupu vrtljiv vrat neomejeno svobodo, ko se odločate o barvah sistemov vrat in materialih. Seveda vam morajo pri nakupu pomagati strokovnjaki. Ne toliko zaradi zunanjega videza, ampak zaradi pravilnega delovanja.

Vrtljiva vrata nam nudijo tudi visoko izolacijsko zaščito. Stavbo varuje pred vremenskimi pojavi in hrupom. To pomeni, da vrtljiva vrata ustvarijo zelo učinkovito ločnico med notranjim in zunanjim okoljem. Obenem pa prispevajo tudi pri varčevanju z električno energijo.

Vrtljiva vrata mora navduševati arhitekte, načrtovalce in ostale uporabnike. Zelo primerne so za uporabo v trgovskih centrih, bankah, hotelih, ter na zelo predhodnih območjih. Predhodna območja so na primer letališča, muzeji. 

Vrtljiva vrata so vgrajena v mnoge znane stavbe po svetu. Lahko se upravljajo tudi ročno. Taka vrata so primerna za prehod omejenega števila ljudi. Vrtljiva vrata imajo okoli 3000 mm premera.

Poznamo tudi avtomatska vrata s funkcijo Push and go, ki so primerna za povečan promet ljudi. Taka vrata imajo razširjeno zmogljivost, njihova zmogljivost vrat je do 3600 mm. Popolnoma avtomatska vrtljiva vrata so primerna za gost promet ljudi, notranji premer sega vse do 3600 mm.

Ne smemo pa pozabiti tudi na steklena vrtljiva vrata. Le ta so vsa narejena iz stekla.

Ne glede na to, za katere vrste vrtljivih vrat bi se radi odločili, pa lahko prav vse vrste naročite po meri. Pri nas je kar nekaj izjemno uveljavljenih podjetij, ki vam naredijo vrhunska vrtljiva vrata v vseh možnih različicah. V njihovih galerijah na spletu si lahko ogledate številne možnosti in tudi na ta način pridobite kakšno dobro idejo za svoj dom.