21/03/2023

Viličar blagovne znamke Toyota

2 min read
Viličar blagovne znamke Toyota

Viličar je delovni pripomoček, ki ga lahko uporabljamo v različne namene. Najpogostejša raba viličarja je raznašanje različnih bremen po skladišču, natovarjanje tovora na tovornjak ter razkladanje prispelega materiala. Vsak delavec, ki je zaposlen v skladišču, ne more upravljati viličarja, saj za delo z njim potrebujemo izpit, ki nam dovoljuje delo z njim. 

Viličar je narejen tako, da ga brez težav parkiramo v različne dele skladišča, kjer se bo zaradi svoje priročne oblike enostavno parkiral in počakal do naslednjega dne. Viličar ima lahko motorni pogon, kjer mora voznik neprestano stiskati na sklopko, saj je v skladišču prostor urejen tako, da je potrebno veliko prilagajanja. Potrebna je velika spretnost voznika, ki bo tako brez težav krmilil po prostoru. 

Viličar ima poleg motornega pogona lahko vgrajen tudi hidrodinamični ali hidrostatični pogon, ki se veliko lažje upravlja in ga imajo delavci raje. Pri manjših viličarjih imamo navadno možnost mehaničnega upravljanja koles, ki je veliko bol enostavno. Se pa pri takšnih viličarjih pojavi težava težjega servo volana, ki ni najlažja. Ne glede na mehanizem, ki ga uporablja viličar, moramo imeti za njegovo vožnjo ustrezno potrdilo. 

Rabljeni viličar po ugodni ceni

Rabljeni viličar je lahko ravno tako dober kot nov. Potrebno je le to, da je bil vsakoletno redno servisiran. V kolikor se odločimo za nakup rabljenega viličarja, je najbolje, da za nasvet vprašamo kar izkušenega serviserja. On bo najbolje poznal razmere na trgu ter nam bo znal svetovati, kje lahko dobimo najboljši model rabljenega viličarja. Ker se vsakodnevno srečuje z različnimi uporabiki viličarjev, bo točno vedel, kateri se prodajajo. 

Rabljeni viličar je namreč v veliko primerih še skorajda ne rabljen. Včasih se namreč zgodi, da podjetje kupi viličarja, ki ne ustreza njihovim delovnim pogojem in zato rabijo novega. V takšnem primeru bomo lahko kupili viličar, ki bo še praktično nov in neuporabljen.