23/03/2023

V poletje vabijo SUP deske

4 min read
SUP-deske-vam-bodo-popestrile-poletje.jpg

Poleti želimo čim več časa preživeti na prostem, sploh če imamo možnost dopustovati kje na morju. Umaknemo se v zavetje prijetnih obmorskih kotičkov, hladimo se v morju in uživamo v vseh aktivnostih, ki se nam tam ponujajo. Pravzaprav imamo vedno zanimive možnosti, če preživljamo svoj prosti čas ob vodi – tudi na rekah in jezerih bomo odkrili atrakcije, s katerimi si krajšamo čas in lajšamo vročino. 

Letošnje poletje bodo gotovo zaznamovale SUP deske, ki jih vse pogosteje videvamo na različnih vodah. Posebej priljubljene so na morskih valovih, kjer bomo gotovo uživali v vsem, kar nam supanje ponuja.

To sicer ni kakšna nova aktivnost, že več let je možno na morju najeti sup in se podati na vodo. A vedno bolj zanimive so predvsem tiste opcije, ki se stalno razvijajo, danes imamo na voljo precej ugodne komplete za samostojno supanje. 

V preteklosti je še veljalo, da bo treba za opremo odšteti skoraj celega tisočaka, morda pa tudi več. Danes so na voljo supi že za kakšnih 300 evrov, kar je povsem dostopna cena glede na to, koliko zabave na morju nam ta oprema ponuja. Vsekakor so prav SUP deske tiste, ki nas letos vabijo na morje, le pravočasno se bo treba opremiti in izbrati pravo destinacijo.

Izkoristite poletje s pomočjo SUP deske

Ena izmed glavnih prednosti supanja je ta, da smo na napihljivi deski presenetljivo svobodni. Lahko se podamo na različne vodne površine in tam uživamo v rekreaciji ali sprostitvi po svojih željah. Ravno zato se je ta aktivnost tako dobro prijela, vsak lahko najde nekaj zase. Morda že na bližnjem jezeru, tudi na kakšni mirni reki, gotovo pa na morju, kjer so razmere idealne, če le imamo SUP desko in nekaj spretnosti.

Večje SUP deske imajo dovolj prostora za dva

Da bi res izkoristili svoj prosti čas, bomo s pomočjo SUP deske pripravili kakšne družabne aktivnosti, supanje v skupini je vedno bolj zabavno. Na voljo imamo tudi večje deske, ki so primerne za več ljudi ali za kakšne druge aktivnosti na vodi. Seveda pa je tu na voljo še razna druga športna oprema, ki jo povezujemo s športi na vodi, s celotnim kompletom bomo zelo dobro pripravljeni na dopustovanje ob morju. 

Rekreacije v poletnem času ne bo manjkalo. Svoj prosti čas bomo najbolje izkoristili tako, da se dobro pripravimo na aktivnosti, ki nas najbolj zanimajo. Tudi supanje je lahko ena izmed možnosti, tako za začetnike kot za izkušene kapitane napihljivih desk. Pravzaprav je ravno učenje pogosto najbolj zanimiv in zabaven del, zato je začetna zadržanost povsem odveč!

Nakup SUP deske

Razumljivo pa je, da se pojavijo pomisleki pred nakupom supa. Tu imamo namreč kar pestro ponudbo, ki pokriva širok cenovni razpon. Treba je priznati, da cene niso zelo nizke, kot je to včasih značilno za opremo za poletne aktivnosti. SUP deske zahtevajo določeno investicijo, gotovo bo treba odšteti več sto evrov, sploh če se zanimamo za celoten komplet opreme. 

Hkrati pa bo treba dobro premisliti o tem, kakšen sup bi sploh radi imeli, saj imajo deske različne variante in se v svojih lastnostih lahko precej razlikujejo. Na srečo je tovrstna športna oprema v veliki meri prilagojena začetnikom, tako da verjetno ne bo velikih težav pri izbiri, tudi če se na različne vrste supov ne spoznamo.

Pazimo pa še na to, da nabavimo celoten komplet opreme. Potrebujemo SUP desko in veslo, dobrodošla pa je še zračna tlačilka in torba za prenašanje. Med dodatno opremo najdemo vrvice, s katerimi pričvrstimo SUP nase, da nam ne uide. Imamo tudi zaščitno opremo, recimo čelade in rešilne jopiče. Nato pa pridejo lahko v poštev tudi razne drobnarije, ki se prodajajo kot dodatki za SUP deske in preostalo opremo.

Izbira SUP deske je lahko pravi izziv, saj poznamo veliko različnih modelov

SUP deske in drugi rekviziti za poletne aktivnosti

 

Tudi ob dopustovanju na morju ne bomo celega časa preživeli na morskih valovih. Zato je pametno pomisliti še na druge aktivnosti, ki so v tem času nadvse navdušujoče, sploh če imamo s seboj kakšne otroke. Malčki se radi podijo po plaži, čofotajo po morju, podajo pa se tudi drugam v okolico. Zelo posrečene so lahko otroške kotalke, s katerimi bo raziskovanje še veliko bolj zabavno. Včasih ponudimo otrokom kar rolerje ali rolko, a ravno kotalke so izvrsten dodatek za raziskovanje kakšnih obmorskih letovišč v času, ko nismo na plaži.

Zato pri pakiranju za na morje ob SUP deske vsekakor spada tudi nekaj druge opreme, s katero si bomo popestrili poletni oddih. Hitro bomo našli sto in eno idejo, kaj početi na dopustu, dolgočasili se gotovo ne bomo. Sploh pa lahko otroške kotalke in druge pripomočke za poletne aktivnosti hitro kupimo tudi ob morju ali pa dobimo kakšne druge ideje in izdelke, s katerimi si krajšamo čas. 

Na morju se nam odpira cela vrsta zanimivih dogodivščin, tako z uporabo SUP deske kot tudi brez nje. Na svoj račun bodo prišli vsi ljubitelji kvalitetno preživetega prostega časa v prijetnem ambientu in v dobri družbi!