23/03/2023

Uporabite prevajanje angleščine za vse namene!

2 min read
Prevajanje angleščine

Ne glede na to, ali potrebujete preprosto prevajanje angleščine nekega pisnega besedila ali pa bolj zahteven prevod osebnega dokumenta, se podjetje Dominatus vedno dobro obnese. To pa zato, ker so si tovrstna podjetja že ustvarila neko ime, kar pomeni, da jim je prevajanje angleščine zaupalo že veliko (pomembnih) strank. Razlog za to pa je, ker taka podjetja, ki opravljajo prevajanje angleščine in drugih jezikov jamčijo za strokovnost svojih prevajalcev in lektorjev. Za izkušena prevajalska podjetja pa je tudi značilno, da prevajanje angleščine izvajajo le najbolj izkušeni prevajalci in naravni govorci. Za sodno prevajanje pa prevajanje angleščine izvajajo izključno sodni tolmači.

Kako poteka prevajanje iz enega jezika v drugega?

Različna podjetja imajo tudi različne načine, kako pristopijo k prevajanju. Na primer pri podjetju Dominatus prevajanje angleščine poteka tako, da preko spletnega portala pošljemo svojo datoteko napisanega besedila v predogled. Na podlagi tega pa nam podjetje sporoči, kolikšna bo končna cena za prevajanje angleščine v slovenščine (ali drug jezik). Sami si pa izberemo, katero storitev želimo, kateri je izvirni jezik in kateri je ciljni jezik, v katerega želimo dokument prevesti. Se pa sama cena določa glede na število avtorskih strani. To pa pomeni, da če dokument, ki ga želimo prevesti, vsebuje veliko slik, zaradi katerih bo dokument v osnovi daljši, se avtorske strani štejejo glede na število znakov. Ena avtorska stran pa načeloma zajema 1500 znakov.

Prevajanje angleščine opravljajo naravni govorci

Pri boljših podjetjih, kjer prevajanje angleščine opravljajo tudi naravni govorci oziroma “native speakers”, kot jim pravimo v angleščini, se vsekakor splača le-te tudi izkoristiti. Komu lahko bolj zaupamo kot nekomu, ki ima stik z angleškim jezikom že od malih nog? To seveda ne pomeni, da drugi prevajalci niso zadosti dobri, je pa popolnoma drug občutek, ko vemo, da je naše besedilo prevedel nekdo, ki je v angleškem jeziku popolnoma domač in fluenten. Še več informacij o prevodih, kdo le-te opravlja in kako ter predvsem če želite prevod naročiti pri omenjenem podjetju, pa lahko najdete tukaj: https://prevajanje.spletni-slovar.com/prevajanje-anglescine.