21/03/2023

Trdoživa kmetijska mehanizacija

2 min read
Rezervni deli za traktorje

Pri delu na kmetiji se soočamo z raznimi obremenitvami, ki za mehanizacijo seveda ne pomenijo nič dobrega. Kar pričakovati gre nekatere težave, ki se pojavijo zaradi obrabe ali specifičnih obremenitev, pogosto seveda pride tudi do kakšnih nezgod, ki dobrobit mehanizacije še bolj ogrožajo. Že en sam kamen v travi lahko povzroči velike nevšečnosti, zato je treba izbrati robustno mehanizacijo, premisliti pa je treba tudi o možnostih servisiranja.

Traktorji

Najbolj so na udaru traktorji, ki jih uporabljamo pri praktično vsakem kmetijskem opravilu. Ravno zato so pozornosti deležni rezervni deli za traktorje. Po teh relativno pogosto posegamo, nenazadnje imajo prav zato traktorji tako dolgo življenjsko dobo. Rezervni deli za traktorje omogočajo enostavno odpravljanje kakšnih nepričakovanih težav, seveda pa na ta način preprečimo tudi neprijetne posledice pretirane obrabe tistih delov, ki so pod stalnimi obremenitvami. Kakovostni rezervni deli za traktorje se odlično obnesejo in lahko dodajo piko na i kakovosti samega vozila.

Kmetijska mehanizacija

Podobne prednosti pričakujemo od kmetijske mehanizacije in druge opreme, ki jo uporabljamo pri delu. Nekateri kosi so zelo robustni, najboljši primer je gotovo BCS kosilnica, ki jo radi uporabljamo prav zato, ker se dobro sooči tudi z največjimi izzivi. Če imamo opravka z divjo travo in gosto podrastjo, je BCS kosilnica vedno prava izbira! A prav zato, ker se uporablja v neprijaznem okolju, je BCS kosilnica deležna velike obrabe in poškodb. Na srečo imamo možnost kosilnico enostavno popraviti, za kar poskrbijo dostopni rezervni deli.

Tudi ostala kmetijska mehanizacija mora ponuditi dober učinek v zahtevnem okolju. Nekaterih groženj morda ne moremo predvideti vnaprej in se jim ne moremo izogniti, prav tako imamo vedno opravka z neizogibno obrabo tistih delov, ki so v stalnem pogonu. Spet se najbolje izkaže kombinacija kakovostne opreme, premišljene uporabe in učinkovitega vzdrževanja oziroma servisiranja. Kakovostna mehanizacija se tudi v zahtevnih pogojih zelo dobro obnese.