21/03/2023

Travne rešetke namesto betonskih površin 

2 min read
travne rešetke

Travne rešetke so idealne, če bi radi, da vaše dvorišče izgleda popolnoma drugače. Z to izbiro se izognete veliki tlakovani ali betonirani površini. Le ta večkrat deluje dolgočasno in pusto. Travnate rešetke s pomočjo travnate površine poživijo okolico našega doma. Travnate rešetke pa niso samo lepe za oko, ampak so tudi uporabne. Z njihovo pomočjo je odvodnjavanje bolje urejeno. Njihova naloga je, da meteorne in druge vode prosto odtekajo v travno rušo, le ta raste med rešetkami. Različne po vozne površine na tak način lahko ozelenimo in jih naredimo uporabne. Naj si bo to za parkiranje avtomobilov ali prosto otekanje vode. 

Videz je varljiv in travne rešetke so krhkega videza, čeprav lahko prenesejo velike obremenitve. Travne rešetke so narejene iz umetne mase, le ta prenese zelo velike obremenitve. Travnate rešetke so tudi enostavne za polaganje. 

Polaganje na ravnih površinah ne potrebuje nobenega pritrjevanja med ploščami. Morate jih pritrditi samo na zunanji strani. Za to uporabite posebne pritrdilne kline, le ti so podobnim tistim s katerimi taborniki postavljajo šotore.

Stropni ventilator za večje udobje 

Stropni ventilator prispeva k udobju v poletnih letnih časih in tudi izven sezone. Lahko je brez razsvetljave. Stropni ventilator ponuja poletno svežino in redno izmenjavo zraka. Za njegovo delovanje lahko uporabimo tudi daljinski upravljalnik. 

Stropni ventilator ima samo eno osnovno funkcijo. In to je stalno kroženje zraka v prostoru. Po vklopu ventilatorja se lopatice gibajo. Navadni stropni ventilator se lahko izklopi tudi samo z vezalkami. 

Eden izmed najbolj priljubljenih stropnih ventilatorjev je z razsvetljavo, saj je centralno pritrjen na strop, ter vsebuje navadne stropne svetilke. Po navadi ima stropni ventilator osrednjo svetilko, le ta usmerja zarek navzdol in prispeva k osnovni osvetljavi sobe. 

Stropni ventilator nam pomaga ustvariti prijetno vzdušje v temnih in hladnih obdobjih izven poletne sezone. Pri nakupu strojnega ventilatorja je zelo pomembno, da gledamo na kakovost. Ne smemo gledati samo na modele in na videz.