Toplotna izolacija podstrešja po ugodni ceni

Toplotna izolacija podstrešja po ugodni ceni

Toplotna izolacija podstrešja se izvaja na več načinov. Vsakdo, ki živi v hiši ve, da mora, če želi preprečevati prevelike izgube toplote, ki je med zimo izjemno dragocena, izolirati zadnjo konstrukcijo, ki meji na bivalni prostor. Če torej v podstrešju ne živi nihče, ne bomo izolirali strehe ampak zadnjo ploščo. 

Toplotna izolacija podstrešja, ki ni pohodno, se opravi z mehkim izolativnim filcem, ki bo lepo prekril celotno površino in nas kakovostno grel. V kolikor imamo leseno ostrešje moramo položiti še paro oviro. V primeru betonskega ostrešja pa ni potrebno uporabiti ničesar več. 

Toplotna izolacija podstrešja, v katerega lahko stopimo ter se po njemu tudi sprehajamo, pa mora biti narejena na drugačen način. Na tla bomo tako najprej položili parno oviro, na katero bomo nato namestili trde izolacijske plošče, čez njih pa še suhomontažne pohodne plošče, ki nam bodo omogočale nemoteno uporabo podstrešja. Seveda pa lahko imamo lahko pohoden le del podstrešja, tako da nam ni potrebno po celotni površini postavljati pohodnih plošč, temveč naredimo le določeno pot, po kateri se bomo lahko nemoteno sprehajali. 

Izolacija temeljev za preprečevanje plesni

Izolacija temeljev je nujno potrebna, saj nam preprečuje izgubo toplote. Poleg tega pa bi se nam na objektu, ki ni zadostno izoliran kaj kmalu začela nabirati nezaželena plesen, ki je izjemno škodljiva in trdovratna. Tla so pozimi izjemno hladna, saj se temperatura tal v zimskem času približa ledišču. 

Izolacija temeljev mora imeti vsak 30 centimetrsko izolacijo. Pri tem morajo biti izolativne plošče morajo biti po celotni površini enakomerno razporejene. Veliko posameznikov pod temeljno ploščo položi tudi temeljno blazino, ki je odlična za toplotno izolacijo. Poleg tega pa poskrbi tudi za protipotresno zaščito celotne stavbe, saj v primeru potresa deluje kot blazina, ki blaži tresljaje. 

Izolacija temeljev pozimi pripomore k bolj toplemu ter posledično bolj prijetnemu bivalnemu prostoru, kjer bo ustvarila občutek talnega gretja. 

You May Also Like

About the Author: tiegos