21/03/2023

Toplotna črpalka zemlja voda kompaktne dimenzije

2 min read
Toplotna črpalka zemlja voda kompaktne dimenzije

Toplotna črpalka zemlja voda mora biti narejena tako, da jo lahko postavimo v vsak, tudi najmanjši prostor. Navadno imamo v manjših mestnih hišah malo prostora, tako da nam velike naprave lahko povzročijo veliko nevšečnosti, saj jih nimamo kam postaviti. Proizvajalci toplotnih črpalk se tega zavedajo in tako poizkušajo narediti majhne in priročne toplotne črpalke, ki jih lahko namestimo povsod. 

Toplotna črpalka zemlja voda je idealna za vse kraje, kjer je v poletnem času veliko sonca, ki ogreje zemljo. Zemlja nato oddaja toploto, ki jo prejema naša toplotna črpalka. 

Toplotna črpalka zemlja voda mora biti enostavna za upravljanje. V primeru težav imajo toplotne črpalke vgrajen gumb, s katerim lahko pokličemo na pomoč pooblaščenega serviserja. Vedno, ko nismo prepričani, kaj se s toplotno črpalko dogaja, je pomembno, da je obrnemo na strokovnjaka, ki nam bo takoj rešil vsako nastalo težavo. Nikakor pa ne smemo sami začeti popravljati toplotne črpalke, saj bi tako lahko uničili njeno garancijo. 

Toplotne črpalke zrak voda se lahko namesti zunaj ali znotraj hiše

Toplotne črpalke zrak voda se lahko namesti na različna mesta. Nekateri jo postavijo poleg hiše, drugi pa jo imajo raje v notranjih prostorih, ker se bojijo, da bi se med zimo okvarila. Pomembno je tudi to, kakšen model toplotne črpalke kupimo, saj so nekateri modeli izredno glasni. Takšne kupci raje namestijo izven svojih prostorov, da jih ne motijo. 

Toplotne črpalke zrak voda za delovanje koristijo toploto zraka, s katero ogrevajo vodo. Modeli, ki so primerni za notranjo postavitev, delujejo tako, da preko zračnega kanala zajemajo zunanji zrak in toploto prenašajo na hladilno sredstvo, ter ga nato prečrpajo dalje na potreben nivo. 

Toplotne črpalke zrak voda za zunanjo postavitev pa je idealna za vse, ki v hiši nimajo prostora. Ker so odporne na vse vremenske razmere, jih lahko postavimo na vrt poleg hiše.