21/03/2023

Teleskopski viličar so opremljeni s teleskopsko roko

2 min read
Teleskopski viličar

Teleskopski viličar so viličarji, ki se uporabljajo za delo na višini. Odlični so, kar toro najprej dvignejo in se nato s pomočjo teleskopske roke tudi iztegnejo. To jim omogoča, da tovor ponesejo tudi do težje dostopnih mest. Najboljši modeli teleskopskih viličarjev so opremljeni s pogonom na vsa štiri kolesa in nudijo tudi možnost zavijanja z vsemi štirimi kolesi. TO pomeni, da je tak viličar izredno okreten in praktičen. 

Teleskopski viličar moraj omogočati delo tudi na slabem terenu, saj se največkrat uporabljajo zunaj, kjer pa se lahko srečajo s precej slabimi delovnimi pogoji. Neutrjen teren je eden izmed takšnih pogojev, zato morajo bit teleskopski viličarji opremljeni z odličnimi gumami, ki bodo kos vsaki podlagi. 

Teleskopski viličar nudi tudi možnost priklopa hidravličnih priključkov. Njihova vsestranska uporaba, je izredno praktična za delo na kmetijah in gradbiščih. Velikokrat takšne viličarje uporabljajo tudi na žagah, kjer je potrebno prenašati težke hlode in deske. Kar je za navadne viličarje prenaporno, saj so premajhni za takšno delo. Tu je teleskopska roka nujno potrebna. 

 

Gume za viličarje je občasno potrebno tudi zamenjati

Gume za viličarje se razlikujejo glede na model viličarja. Nekateri viličarji imajo majhne gume, ki so primerne le za notranjo rabo. Takšne gume bomo srečali pri električnih viličarjih, ki jih navadno uporabljajo le znotraj večjih ali manjših skladišč. Dizelski viličarji se velikokrat uporabljajo tudi zunaj prostora in morajo biti zato opremljeni z boljšimi gumami. 

Gume za viličarje je potrebno zamenjati, ko se te obrabijo. Tako kot ji moramo redno menjati pri avtomobilu, moramo tudi pri viličarju poskrbeti, da bodo gume v odličnem stanju. Slabe gume lahko namreč povzročijo zdrse vozila in nesreče. 

Gume za viličarje so lahko udi precej velike. Takšne srečamo pri terenskih viličarjih, ki so namenjeni za delo v težki pogojih. To so gume, ki lastnika ne bodo razočarale niti v dežju in snegu.