21/03/2023

Stoli za poslovno rabo

2 min read
Pisarniški stoli

Pisarniški stoli

Na raznih delovnih mestih potrebujemo prilagojene sedeže, ki zagotavljajo kar najbolj udobno, prijetno in zbrano delo. Večinoma tej vlogi zadosti dober pisarniški stol, se pa v poslovnem okolju uporabljajo še mnoge druge izvedbe. Veliko je odvisno od delovnega mesta – čisto možno je, da potrebujemo specializiran sedež s specifičnimi funkcionalnostmi.

Stoli v pisarnah

Pisarniški stol je seveda en izmed najpomembnejših kosov opreme v pisarnah. A to še ni vse, kar najdemo v sodobnih pisarnah – velike pozornosti so deležni tudi konferenčni stoli, ki so v različnih poslovnih prostorih prav tako nepogrešljivi. V vsakem primeru pa velja, da morajo biti stoli povsem prilagojeni svoji funkciji, saj so izrazito podrejeni učinkovitemu delovnemu procesu.

V pisarnah srečujemo še nekatere druge vrste stolov. Če zaenkrat odmislimo tiste, ki so namenjeni obiskovalcem ali sprostitvi, gre omeniti še direktorske stole. Direktorski stol je v osnovi pisarniški stol, ki prinaša določene dodatne prednosti. Posledično se lahko direktorski stoli uporabljajo tudi v splošni pisarniški rabi, morda celo kot konferenčni stoli, saj je njihova funkcionalnost zelo izrazita. A običajno so direktorski stoli bistveno dražji in jih ni smiselno kupovati v večjem številu. Konferenčni stoli na primer gotovo zahtevajo znatno finančno investicijo, saj jih potrebujemo kar nekaj, tako da se stroški zaradi števila hitro naberejo.

Stoli na drugih delovnih mestih

Tudi na drugih delovnih mestih se v veliki meri uporabljajo pisarniški stoli. Skoraj povsod, kjer gre za delo za mizo, je takšen stol najboljša izbira – pogosto tudi v šolah, na raznih uradih, bankah, poštah in drugih ustanovah. Gre za vsestransko pohištvo, ki je kar nekoliko po krivici označeno kot pisarniško.

Obstaja seveda tudi kopica delovnih mest, ki zahtevajo prilagojeno pohištvo. To so razne delavnice in podobna prilagojena okolja, kjer ne gre le za delovno mizo in stol. Ekstremni primeri so zobozdravniške in zdravniške ambulante in podobna delovna mesta, kjer se potrebuje nadvse prilagojena oprema.