21/03/2023

Steklena vrata so idealna za ločitev prostorov

2 min read
steklena vrata

Vedno bolj popularno je načrtovanje velikih odprtih prostorov in kar naenkrat se skoraj vsaka jedilnica nahaja v kuhinji, ki je hkrati dnevna soba. Ta način gradnje in oblikovanja je izjemno prijazen do naše socialne narave, saj se ves čas lahko počutimo, kot da smo del dogajanja, ampak kuhinja je tisti del, ki nekoliko ne spada v to trojico. Razlog je precej preprost in sicer med tem ko kuhamo, se iz štedilnika in pečice dvigajo božanske vonjave, seveda pa tudi ne želimo, da bi se to širilo po celotnem stanovanju.

Tukaj vidimo, kako lahko ta problem reši preprosta steklena stena, sredi njih pa se nahajajo steklena vrata, lahko pa se celo odločimo za to, da namestimo drsna steklena vrata, oziroma, če želimo imeti popolno kontrolo nad dogajanjem v dnevni sobi in jedilnici tudi takrat, ko imamo umazane ali polne roke, pridejo v upoštev avtomatična drsna steklena vrata.

Najboljši način, da sodelujemo pri dogajanju, ampak hkrati lahko skrbimo za goste v jedilnici, ali otroke, ki se igrajo v dnevni sobi, med tem, ko jim pripravljamo kosilo je to, če je prostor samo fizično ločen, vendar vizualno ohranjamo dolge odprte linije, ki so tudi zelo svetle ravno zato, ker v prostorih ni sten, ki bi ovirale prehod svetlobe. Steklo je material, ki ne izolira popolnoma, zato so prav steklena vrata, ki sedijo v stekleni steni, ali drsna steklena vrata, če smo nekoliko bolj futuristični, nekaj, kar nam še vedno daje pregled nad dogajanjem

Prav tako so drsna steklena vrata uporabna za tisti dan v tednu, ko gremo po nakupih, saj se lahko avtomatično odprejo pred nami, če se odločimo, da jih bomo namestili s posebnim senzorjem, ki jih odpre, ko zazna, da se jim približujemo, hkrati pa zagotavlja, da se nikoli ne bomo ponesreči zaleteli v steklena vrata.