07/02/2023

Ste vedeli, da je baobab vir mnogih koristnih hranil?

2 min read
baobab

V času, ko se stalno pojavljajo nova superživila, prehranski dodatki in drugi izdelki za zdravo življenje, je pogosto kar težko najti tiste, ki nam bodo dejansko koristili. Zelo pozorni moramo biti na izbiro kvalitetnih izdelkov, ki lahko upravičijo nakup in uporabo. To so izdelki, ki imajo ugodno hranilno sestavo in prinašajo hranila, ki jih naše telo dejansko potrebuje.

V tem oziru je zelo priporočljiva izbira baobab, ki se še uveljavlja med bolj prepoznavnimi superživili. Zato ga tudi ne bomo enostavno našli v vsaki prodajalni, je pa vseeno dosti ponudbe, tudi na spletu na https://www.moja-lekarna.com/natural-earth-baobab-premium-100-g-prahu lahko dobimo kvalitetne pripravke. Tako bo lahko vsak odkril bogato hranilno sestavo plodov baobaba in dobro poskrbel za svoje zdravje in počutje.

Baobab prepriča s hranilno sestavo

Uporabljajo se posušeni deli plodov baobaba, ki se po navadi predelajo v suhi prah za lažje uživanje. Na ta način pa se dobro ohrani tudi hranilna sestava, zaradi katere se za te izdelke sploh odločamo.

Plodovi baobaba so sestavljeni pretežno iz ogljikovih hidratov in prehranskih vlaknin, zelo malo je maščobe. Predvsem pa bomo našli zanimivo vsebnost mikrohranil, ki jih telo nujno potrebuje. Baobab je vir mnogih pomembnih vitaminov in mineralov. Najbolj izstopa visoka vsebnost kalija, kalcija, magnezija in fosforja, vse to so elementi, ki jih telo potrebuje za zdravo delovanje. Poleg tega pa ima baobab tudi visoko vsebnost vitaminov in aminokislin, predvsem gre omeniti vitamin C.

Baobab dobimo kot prehransko dopolnilo

Da bi lahko hranilno vrednost baobaba kar najbolje izkoristili, je pametno te plodove uživati v obliki prehranskega dopolnila. Tako bomo enostavno prišli do ključnih hranil, ki jih brez težav vključimo v svoj jedilnik. Baobab se prodaja kot praktično prehransko dopolnilo, običajno v obliki praška. Na voljo je po relativno ugodni ceni, naročimo pa ga kar preko spleta.

baobab