21/03/2023

Skobeljnik lahko hitro in natančno odvzame material

2 min read
skobeljnik

Ste vedeli, da skobeljniku po domače pravijo tudi oblič? Prvi skobeljniki so bili ročni. V številnih tehničnih trgovinah imate še ljubitelji obdelovanja lesa še danes na voljo ročne skobeljnike različnih dimenzij ali pa tudi oblik. Izbirate lahko med enoročnimi ali dvoročnimi, takšnimi za skobljanje robov, posnemanje vogalov ter žepnimi za manjša popravila na terenu. Skobeljnik je torej nepogrešljivi pripomoček v številnih mizarskih delavnicah in obdelovalnicah lesa.

Če pa skobeljnik potrebujete pogosto in so vaši izdelki zahtevnejši, potem v vaši delavnici ne sme manjkati akumulatorski skobeljnik. Visokozmogljivi motorji zagotavljajo veliko število obratov na minuto, s tem pa optimalno obdelavo površine in hitro odvzemanje materiala. S to napravo lahko enostavno nastavljate globino skobljanja in izmeta skobljancev levo ali desno. V številnih prodajalnah lahko izberete skobljalnike različnih zmogljivosti in dodatnih nastavitev. Za katerega se boste odločili, pa je popolnoma odvisno od zahtevnosti vašega dela in debeline denarnice.

Kovček za orodje je nepogrešljiv v številnih poklicih

 

Pravijo, da je modni dodatek žensk zagotovo ročna torbica, moške populacije pa kovček za orodje. V obeh dodatkih se najdejo posebni pripomočki, s katerimi lahko naredite določena opravila. A ni za podcenjevati ženske, marsikatera ima tudi sama kovček za orodje, verjetno še bolj urejenega in opremljenega kot marsikateri moški. Kovček za orodje je zelo praktični pripomoček za prenos rekvizitov in drobnega materiala v številnih poklicih.

Kaj se resnično skriva v kovčku za orodje, pa vedo le njihovi lastniki? Toda dostikrat se ob nakupu najustreznejšega kovčka ali torbe sprašujete katerega kupiti. Takšna dilema nastopi največkrat v začetku poklicne poti, ko iz izkušenj še točno ne vemo, kaj je najuporabnejše. Zato ne bi bilo slabo, če bi se za nasvet obrnili na izkušenega strokovnjaka, ki bi zagotovo svetoval takšen kovček za orodje, torbo za orodje, pas ali nahrbtnik, ki bi omogočal prenos najpomembnejših pripomočkov v vsakem poklicu.