23/03/2023

Senčenje zunaj in noter je lahko stilsko napredovanje okolice

2 min read
panelne zavese

Kolikor je senčenje pomembno za ohranjanje stabilne notranje temperature, še posebej v vročih mesecih, je jasno, da morajo biti senčila, ki jih želimo uporabiti za to nalogo prilagojena na okolje, v katerem bodo igrala svojo vlogo. Dober primer tega so ravno panelne zavese.

Mogoče panelne zavese niso med bolj znanimi vrstami senčil, ampak zaradi svoje zmožnosti, da jih prilagodimo točno namenu, ki ga morajo opravljati je skoraj škoda, da jih nima več ljudi v svojem domu. Panelne zavese so zasnovane tako, da lahko med dva kovinska nastavka napnemo bolj ali manj kakršnokoli blago želimo, neodvisno od njegove prepustnosti svetlobe, in zgornji nastavek nato vstavimo v vodilo, ki je nameščeno nad oknom, ki ga želimo senčiti. Lahko se odločimo, da bodo vpete panele blaga, ki je izjemno prosojno in bomo ta način senčenja kombinirali z bolj robustnim zunanjim senčilom, lahko naredimo mešanico, kjer nastopajo prepustne in manj prepustne panelne zavese, lahko pa se odločimo samo za blaga, ki svetlobe ne prepuščajo, vsa odločitev je naša.

Tudi zunanje senčenje je pomembno v vročih mesecih

Ne glede na to, kako stvari obračamo je pomembno, da smo tudi ko smo zunaj zaščiteni pred soncem, za kar so odgovorne tende, ki jih pogosto srečujemo na terasah in balkonih tako v mestu, kot na vasi, saj so izjemno prilagodljive glede svoje velikosti in način inštalacije, tako da so tende primerne za prav vsakega, ki razmišlja o senčenju terase, kar ne drži za standardne sončne dežnike, ki zavzamejo veliko prostora in niso stabilni. Tende bolj pogosto nastopajo na mestih, kjer imamo postavljeno tudi zunanjo jedilno mizo, saj so idealne za senčenje, kadar zabavamo goste, in je sonce sicer prijetno toplo, ampak lahko draži oči, odvisno od kota. Takrat samo zavrtimo ročko tende, ali jo razpremo s pomočjo električnega mehanizma.