23/03/2023

Rolete so zelo praktične in cenovno ugodne

2 min read
Rolete

Rolete so izjemno obstojna senčila, ki jih navadno srečamo pri vseh novo zgrajenih blokih in hišah. Tudi kadar obnavljamo dom, se navadno odločimo za postavitev novih in kvalitetnih rolet, ki nam bodo zagotavljale dobro zaščito pred vdorom svetlobe ter vročine. Rolete lahko naročimo v različnih barvah, še vendo pa je najbolj iskana bela barva, ki je neopazna in izjemno elegantna.

Rolete se enostavno vzdržujejo. Ni jih potrebno veliko čistiti in niti z vzdrževanjem ne bomo imeli nobenih stroškov. To je velika prednost pred polkni, ki jih moramo, če so lesena vsako leto znova pobarvati ter zaščititi z lakom. Poleg tega, da nam nudijo zaščito pred zunanjimi vplivi ter pogledi sosedov, nam omogočajo tudi toplotno in zvočno izolacijo.

Rolete nas varujejo tudi pred vlomilci in vsemi nezaželenimi obiskovalci. Poleti nas branijo pred mrčesom ter ostalimi žuželkami, ki silijo vaš dom, ko zagledajo svetlobo, ki jih privlači. V rolete lahko namreč vgradimo priročen komarnik, s katerim bomo lahko imeli brezskrbno odprto okno na stežaj.

Zunanje žaluzije so primerne za različne objekte

Zunanje žaluzije so primerne za vse stavbe. Vedno več ljudi si namesti zunanje žaluzije namesto rolet, saj so trenutno zelo aktualne. Največkrat se za uporabo zunanjih žaluzij odločajo poslovni objekti. V prostorih, kjer potekajo različna predavanja, moramo namreč imeti možnost zasenčitve v vsakem trenutku. Za ta namen je dobro imeti kvaliteten zunanje žaluzije, ki nam omogočajo prilagoditev svetlobe v prostoru.

Zunanje žaluzije lahko različnih tipov ter velikosti. Vedno kadar se odločimo za namestitev žaluzij, določimo kakšno vrsto lamel bomo uporabili. Obstajajo namreč širše in ožje lamele, med katerimi lahko izbiramo. Pri vgradnji pa lahko izbiramo med vidno ali podmetno vgradnjo, ki je bolj elegantna. Lahko jih upravljamo ročno ali s pomočjo elektrike.

Zunanje žaluzije nas ščitijo pred vremenskimi vplivi. Še posebno so uporabne v vročih dneh, ko nas ščitijo pred vročino in preprečujejo pregrevanje prostorov.