23/03/2023

Prezračevanje doma je možno na več načinov 

2 min read
prezračevanje

Če imate doma najboljša okna in vrata, je vsekakor za vas to velik plus. Za takšne kose pohištva je praviloma značilno, da izjemno dobro tesnijo. Tudi to je velik plus, saj vam toplota ne uhaja iz prostorov. A po drugi strani lahko pride do negativnih posledic, če ne boste dobro poskrbeli za prezračevanje

Ob pojmu prezračevanje prostorov oziroma objektov si marsikdo med vami predstavlja, da se odprejo okna in vrata na stežaj in da se na ta način prostore lahko izjemno kakovostno prezrači. A pravo prezračevanje prostorov je nekaj povsem drugega. 

Na trgu so vam na voljo številni izjemno kakovostni prezračevalni sistemi. Eden od načinov je na primer prezračevanje z rekuperacijo in tudi ta se deli na več vrst. Najbolje bo, da si vse možnosti za prezračevanje vašega doma ogledate kar pri spletnem ponudniku, ki vam ne ponuja samo odličnih rešitev, temveč tudi izjemo dostopne cene. 

Higrosenzibilno prezračevanje odlično reagira na vlago 

Higrosenzibilno prezračevanje je samo ena od vrst sistemov za prezračevanje, ki so pri nas izjemno priljubljeni. Takšna vrsta prezračevanja narekuje, da se posebne rozete vgradijo v zgornji del okenskega okvirja, ki je razširjen. 

Rozete imajo vgrajen poseben higrosenzibilni trak. Ta odlično reagira na vlago in tako omogoča higrosenzibilno prezračevanje. Posebni materiali torej dobro reagirajo na relativno vlažnost ter tako ustvarjajo pretok prisilnega prezračevanja. 

Higrosenzibilni material je na voljo v obliki posebnega traku. Ta se lahko montira v posebne rozete, in sicer v zgornji del razširjenega okvirja pri oknu. Rozete prav tako lahko vgradite v škatlo za rolete ali pa kar v zid. Takšen material nato odlično skrbi za dotok zraka. Porabljeni zrak zapusti prostor preko rež pri notranjih vratih. Preko sanitarnih prostorov je nato odveden na prosto. 

Še natančnejši opis za higrosenzibilno prezračevanje vam je na voljo na spletni strani ponudnika, ki vam ponuja še druge učinkovite načine prezračevanja za vse vrste objektov; tudi za vaš dom.