23/03/2023

Prezračevalni sistem

2 min read
Prezračevalni sistem

Prezračevalni sitem je zelo pomemben za vsakega posameznika in objekt, pa čeprav nekateri ljudje na to ne dajejo zelo velikega pomena. 

Na voljo je veliko različnih možnosti prezračevalnih sistemov, prav tako pa je na tržišču tudi zelo veliko število ponudnikov, ki nudijo kvalitetne in ugodne prezračevalne sisteme. Prezračevalni sistem ima sam po sebi zelo veliko pozitivnih lastnosti, vendar pa se poleg pozitivnih lastnosti najde tudi kakšna negativna lastnost. 

Pozitivne lastnosti  prezračevalnega sistem je to, da je v prostoru oziroma objektu vedno prisoten svež in čist zrak, prezračevalni sistem je prijazen ljudem, ki imajo alergije, saj to ne spodbudi njihove bolezni. Slabe lastnosti pa so te, da velikokrat zvoki iz okolja pridejo v prostor, prav tako pa se znajo pojaviti različne neprijetne vonjave, ki znajo biti zelo moteče. 

Na trgu je ogromno število različnih ponudnikov, ki nudijo odlične in različne prezračevalne sisteme, seveda pa nudijo tudi različne cene. Pred nakupom oziroma namestitvijo prezračevalnega sistema se posvetujte z ustreznim strokovnjakom, ki vam bo znal najbolje svetovati.

Prezračevalne cevi

Prezračevalne cevi so posebej izdelane in narejene za potrebe hišnega prezračevanja oziroma rekuperacije. Prezračevalne cevi so zelo pomembne, saj brez njih prezračevanje hiše oziroma prezračevalnega sistema ni mogoče namestiti. 

Prezračevalne cevi so izdelane iz nereciklirane živilske plastike in so tudi  brez neprijetnega ali specifičnega  vonja, notranji sloj prezračevalne cevi je gladek, antistatičen in antibakterijski, kar pomeni, da je to primerno tudi za tiste ljudi, ki imajo težave s kakršno koli vrsto alergij, prezračevalne cevi so dimenzijsko usklajene s pripadajočimi razdelilci in prezračevalnimi komorami, prezračevalne cevi imajo dovolj površinske odpornosti, da jih je možno zaliti v AB ploščo, pri okroglih presekih je fleksibilnost  prezračevalne cevi tako dobra, da se kolena praktično ne uporabljajo.

Najpogosteje se uporabljajo prezračevalne cevi z zunanjim okroglim presekom. Za namestitev in pričvrstitev prezračevalnih cevi se uporabljajo različni pritrdilni in povezovalni elementi.