23/03/2023

Preureditev končanih stanovanjskih prostorov

2 min read
Suhomontažni estrih cena

Najlažje in tudi najceneje je prostore preurejati v fazi gradnje – takrat si lahko privoščimo marsikaj, načrte lahko povsem prilagodimo in pri tem sploh ne utrpimo kakšnih večjih posledic, na primer zamud in višje cene. A če želimo enake prilagoditve narediti v končanih prostorih, naletimo na bistveno večje preglavice. Klasična gradnja pogosto sploh ne pride v poštev, morda pa ponudijo pravo rešitev suhomontažna dela.

Suhomontažni estrih

Za suhomontažni estrih cena ne prinaša visokih stroškov, tudi delo ne bo posebej zahtevno ali obširno. Seveda bo uporaba prostora v času del nekoliko ovirana, a so posegi hitro končani. Če se odločamo za suhomontažni estrih, cena seveda ne bo edini dejavnik za odločitev. Predvsem se je treba pozanimati o tem, ali takšna rešitev sploh pride v poštev.

Suhomontažni estrih je odlična ideja za izdelavo izolacijskih plasti, tudi pri polaganju različnih sistemov talnega gretja ter pri mnogih drugih projektih. Ne le v stanovanjskih prostorih, temveč tudi v poslovnih in drugih objektih, na primer za polaganje podatkovnih vodov. Glede na to, da gre za zelo vsestransko rešitev, se za suhomontažni estrih cena seveda določa za vsak projekt posebej, je pa gotovo precej ugodna.

Mavčno kartonske plošče

Če suhomontažni estrih omogoča enostavno in učinkovito preureditev tal, so mavčno kartonske plošče kot nalašč za suhomontažne posege pri stenah. Spet imamo na voljo cel kup posrečenih aplikacij. Pogosto se takšne plošče uporabljajo za enostavno izdelavo učinkovite izolacije – preprosto dodamo mavčno kartonsko plast in vstavimo izolacijski material. Na ta način je tudi izdelava izolacije povsem enostavna, hitra in predvsem cenovno ugodna. Mavčno kartonske plošče se lahko uporabljajo tudi za izgradnjo predelnih sten in drugih gradbenih elementov, pravzaprav imajo precej vsestransko uporabnost. Nič čudnega torej, da se zelo pogosto uporabljajo v sodobnem gradbeništvu. Spet je za mavčno kartonske plošče cena le pika na i.