21/03/2023

Prešite odeje lahko tudi operemo

2 min read
Prešite odeje

Prešite odeje seveda lahko tudi operemo. Pri pranju moramo biti pozorni na material, saj vsak material zahteva svoj način pranja in nege. Če prešite odeje ne želimo uničiti, bomo tako izredno pazili na temperaturo vode med pranjem. Najbolje je, da jih odnesemo v kemično čistilnico, kjer bodo poskrbeli zato, da bomo dobili popolnoma čisto in brezhibno prešito odejo. 

Prešite odeje moramo pred pranje seveda vzeti ven iz zaščitne prevleke. Nato jo moramo dobro otresti in prezračiti, da iz nje odstranimo vse prašne delce, ki so se nabrali med časom uporabe. Ko odejo na nežnem programu operemo, jo moramo ustrezno posušiti. Preden jo posušimo lahko preverimo, ali je primerna za sušenje v sušilnem stroju. V kolikor je to odsvetovano, jo moramo posušiti na soncu. 

Prešite odeje moramo prati izredno pazljivo, saj nočemo da bi med pranjem izgubile svojo barvo in lesk. Preden jo damo v pralni stroj, moramo preveriti kakšen pralni prašek lahko uporabimo. Najbolje je, da uporabimo pralno sredstvo, ki je primerno za občutljive tkanine, saj je tako zagotovo e bomo poškodovali. 

Prevleke proti pršicam za posteljo in vzglavnike

Prevleke proti pršicam so odlične za vse, ki so alergični na pršice. Ker je postelja idealno mesto za razvoj omenjenega organizma, moramo biti v primeru pojava alergije pri enemu izmed družinskih članov izredno pozorni na čisto posteljo. 

Prevleke proti pršicam nam pri tem pomagajo, saj preprečujejo nabiranje pršic na vzglavnikih, odejah in na vzmetnici. Poleg prevlek pa moramo posteljnino in vzglavnik pogosto oprati. Pršice ne marajo vode in visokih temperatur, zato jih boo s pranjem vedno skrbno odstranili. Vsako gojišče pršic se lahko uniči s čiščenjem. 

Prevleke proti pršicam preprečujejo nabiranje pršic, vseeno pa ne morejo narediti čudeža. Brez rednega čiščenja, odstranjevanja prahu in pranja posteljnine, jih žal ne bomo uspeli odstraniti. Če želimo svojim družini dobro, bomo tako redno čistili vse prostore.