23/03/2023

Prednosti dvoslojnega parketa

2 min read
dvoslojni parket

Parket je vedno najboljša in najbolj pametna izbira za talne podloge. Služil nam bo vrsto let, prav tako pa ga je enostavno vključiti in kombinirati z našimi prostori. Prav tako pa nam ne bo povzročil prevelike luknje v denarnici. 

Dvoslojni parket je sestavljen iz dveh slojev, prvi sloj je narejen iz hrastovega lesa, ki je kralj v svoji kategoriji, drugi del oziroma vezana plošča pa je narejena iz brezovega lesa.  Dvoslojni parket je narejen večinoma iz širokih desk, ki merijo 150 mm ali pa 190 mm. Njegova dolžina v povprečju meri 1000 mm, 1500 mm , 1800 mm, 2000mm ali pa 2200 mm.

Dvoslojni parket nudi dobro toplotno izolacijo, prav zaradi svoje dvojne sestave kombinacije hrastovega in brezovega lesa.  Če dvoslojni parket lepite na tla se ustvari direkten kontakt, med parketom in ogrevanim tlakom. Tako dobimo še večjo toplotno izolacijo. Če pa dvoslojni parket namestite na plavajoče polaganje, potem stika med parketom in tlakom ni. Vmes se nabere zrak, ki pa je tudi izredni pomemben in koristen za dobro  toplotno izolacijo.

Zakaj izbrati hrastov parket

Hrast je kralj v svoji kategoriji. Ta naziv si je prislužil zaradi svoje trdnosti, uporabnosti in kvalitete. Je izredno enostaven za obdelavo in prilagodljiv. Če se odločite za hrastov parket, boste svojemu domu zagotovo vdihnili pridih domačnosti, udobja in dobre energije. 

Hrastov parket, lahko uporabljate za različne namene. Lahko ga uporabite za ladijski pod, za kmečki pod in mnogo drugih možnosti. S hrastovim parketom lahko dosežete nadvse priljubljen rustikalni videz prostora.  Pri hrastovem parketu so robovi desk zaobljeni, kar bo poudarilo unikaten in domač izgled zaradi svoje masivnosti. 

Hrastov parket je potrebno oljiti zato, da ohrani svojo kakovost in da se na njem nebi hitro pojavile poškodbe, ki nastanejo z uporabo. Prav tako pa olje parketu doda še lepši izgled.  

Pomembno je, da hrastov parket ne polagate na talno gretje, saj za takšno površino ni primeren.