23/03/2023

Polaganje keramike je odvisno od izbire kakovostnih materialov

2 min read
Polaganje keramike

Takšna in drugačna keramika je postala danes sestavni del bivalnih prostorov. Medtem, ko so jo naši starši polagali zgolj v kopalnice, pa se vse več ljudi odloča tudi za polaganje keramike v kuhinjah, dnevnih prostorih, da o stopniščih in hodnikih sploh ne govorimo. Glavni razlog za tako visoko priljubljenost keramike tiči v tem, da je zelo trpežna, enostavna za vzdrževanje, v vročih poletnih dneh pa prostore ohranja hladne.

Končni izgled keramike je seveda odvisen od njene izbire in kakovosti polaganja. Keramiko običajno izberemo takšno, ki bo zadovoljila našim okusom, saj se moramo zavedati, da je ne bomo menjali ravno vsako leto. Za končni izgled pa je zelo pomembno tudi kakovost polaganja keramike s strani izbranega keramičarja. Ker pa videz ni vse, se je potrebno zavedati, da je za polaganje keramike izjemno pomembna izbira kakovostnih materialov, predvsem lepila in fugirne mase, ki bistveno pripomoreta k obstojnosti keramike.

Obnova kopalnice zahteva izkušenega keramičarja

Obnove kopalnice v lastni režiji se boste težko lotili, saj gre za zelo zahteven projekt. Sami se sicer lahko lotite demontaže obstoječega pohištva, ali pa poskrbite za odstranitev dotrajane keramike, vsaj nadaljnja dela pa raje prepustite usposobljenim strokovnjakom. Zavedajte se, da običajno kopalnico obnavljamo na več kot deset let, zato je obnova kopalnice zagotovo projekt v katerega se splača nekoliko več investirati.

Zato naj vam ne bo odveč odšteti nekoliko več denarja za kakovostne kopalniške elemente in keramične ploščice, prav tako pa obnova kopalnice zahteva tudi izkušenega in usposobljenega keramičarja, ki bo poskrbel za brezhibno izvedbo del. Izkušeni keramičar vam bo znal že pri načrtovanju kopalnice ustrezno svetovati, saj so kopalnice običajno majhni prostori, in je pomembno, da so funkcionalne in hkrati tudi dovolj prijetne, da se boste v njej dobro počutili. Ker je obnova kopalnice tudi zelo kompleksen projekt, je vredno o vsakem nadaljnjem koraku dobro premisliti.