21/03/2023

Poceni in enostavno do vzdržljivega in odpornega tlaka

2 min read
Epoksi premaz

Epoksi premaz

Kakovost običajno pomeni tudi visoko ceno, kar je posebej opazno pri gradbenih opravilih. To pa ne pomeni, da na nekaterih področjih ni možno nekaj privarčevati, če poznamo pravi pristop. Tudi pri izdelavi tlaka to velja, res pa je precej odvisno, kakšne zahteve imamo glede tega. Obstaja možnost, da izdelamo vzdržljiv in odporen tlak za presenetljivo ugodno ceno – to omogoča epoksi premaz, ki prepriča tako z ugodno ceno kot z enostavno uporabo in odličnimi rezultati.

V nekaterih primerih lahko epoksi premaz na tlak nanesemo kar sami, s tem pa se izognemo stroškom profesionalnih izvajalcev. Razumljivo takšna rešitev morda zbuja nekaj pomislekov pri tistih, ki niso vajeni izvedbe gradbenih opravil na lastno pest, a epoksi premaz v tem oziru omogoča precej enostavno rešitev z dobrimi rezultati. Pravzaprav gre za podoben postopek kot pri pleskanju oziroma barvanju sten, torej večinoma res ni bojazni, da bi šlo kaj hudo narobe.

Pomembno je le to, da se epoksi premaz nanaša na primerno površino, ki jo bo treba pred postopkom verjetno še nekoliko obdelati. Običajno se izdela tovrsten epoksi tlak z betonsko podlago, ki mora biti kar se da gladka, homogena, brez razpok ali drugih ovir. Tako lahko premaz prodre v podlago in zagotovi kar najboljše možne mehanske lastnosti in seveda vzdržljivost ter odpornost pri dolgoročni uporabi.

Druge rešitve v zahtevnejših primerih

Epoksi tlaki so na voljo še v številnih drugih različicah, s tem pa ustrezajo tudi drugim potrebam. Tudi v najzahtevnejših primerih se bo epoksi tlak odlično obnesel, a ne kot epoksi premaz na betonski podlagi, temveč verjetno kar kot epoksidni estrih ali kakšna druga rešitev s tega področja.

V zahtevnejših primerih je vsekakor pametno za načrtovanje in izvedbo epoksi tlaka poiskati pravega mojstra. Pri takšnih projektih se ne splača varčevati, bolje je, da zagotovimo kakovostno opravljeno delo in zanesljive rezultate.