30/11/2022

Piknik brez vrtne kuhinje

2 min read
Piknik brez vrtne kuhinje

Zunanja kuhinja je lahko izjemno posrečena popestritev bivalnega okolja, saj omogoča enostavno in uspešno organizacijo piknikov in drugih pogostitev na prostem. A vedno pač nimamo opcije postavitve takšne kuhinje – najpogosteje je ovira v tem, da nimamo na voljo dovolj prostora. Najboljšo situacijo uživajo lastniki samostojnih hiš, ki imajo velik vrt ali dvorišče, medtem ko si tisti v večstanovanjskih hišah ali blokih tega luksuza pač ne morejo privoščiti. A brez skrbi, piknik je možno organizirati tudi brez vrtne kuhinje, delo pa niti ne bo veliko bolj težavno.

V vsakem primeru bomo seveda potrebovali prostor za pogostitev. Za to lahko uporabimo mnoge zunanje površine, ni nujno, da so prav ob bivališču. Veliko je sicer odvisno od tega, kakšno opremo nameravamo uporabiti – na srečo imamo na razpolago kar nekaj pripomočkov, ki omogočajo izvedbo piknika kar na sami lokaciji, ne da bi bili vezani na domačo kuhinjo. Najbolj enostavno rešitev recimo ponuja plinski gorilnik, s katerim lahko kjerkoli pripravimo hrano za piknik. Prav tako so na voljo premični žari, ki spet lahko uporabljajo plinsko jeklenko, lahko pa uporabimo izvedbo, ki deluje na oglje. Plinski gorilnik je med temi opcijami najbolj priročen, saj je majhen in lahek, a tudi pravi žari imajo svoje prednosti. Glavno je le to, da lahko hrano pripravljamo kar na lokaciji, kjer piknik organiziramo. Če imamo takšno opremo, lahko za piknik izberemo katerokoli lokacijo, saj smo povsem neodvisni od vrtne kuhinje ali kakšnega drugega prostora.

Pravzaprav lahko na ta način popestrimo mnoga doživetja. Plinski gorilnik je na primer nepogrešljiv za pripravo hrane v kakšnih odročnih začasnih bivališčih, takšen pripomoček pa vedno vzamemo s seboj tudi na kampiranje. Če imamo kakovosten gorilnik, se nam odprejo mnoge možnosti uporabe, potrebovali bomo le še nekaj domišljije in iznajdljivosti, če si želimo zares popestriti prav vsako situacijo, ki omogoča uporabo takšne opreme.