23/03/2023

Nujna oprema domače garaže

2 min read
Traktorski rezervni deli

Uporabniki kmetijske mehanizacije, naprav in orodja za obdelavo površin okoli hiše se običajno kar dobro znajdejo v garaži oziroma delavnici, saj je treba pogosto kaj popraviti ali zamenjati, za vsako malenkost pa se ne splača obiskovati serviserjev. To pa pomeni, da bo treba imeti na dosegu roke nekatere ključne dele in pripomočke.

Posebej dobro je treba poskrbeti za naprave, ki so pogosto v uporabi in se nanje tudi zelo zanašamo. To je lahko vsestranska BCS kosilnica, ki je sicer znana po tem, da je zelo robustna in ravno zato uporabna na vseh mogočih terenih. A prav tako se zaradi pogoste uporabe na zahtevnem terenu BCS kosilnica lahko predčasno obrabi ali celo poškoduje, tako da bo delo zelo ovirano – v tem primeru bo treba poprijeti za orodje in se lotiti popravila. Predvsem kosa je precej ranljiva in razmeroma pogosto je treba menjati nože ali vložke, kar na srečo ni težko, če imamo pri roki ustrezne nadomestne dele. Če se v garaži dovolj dobro znajdemo, bo BCS kosilnica kaj kmalu spet pripravljena na delo, tako da tudi poškodbe ne bodo povzročile velikih zamud.

Nekoliko zahtevnejša bodo popravila traktorja, a vseeno je možno tudi to. Nekateri traktorski rezervni deli so precej enostavni za zamenjavo in lahko takoj odpravijo težave, seveda pa je možno, da bo treba vozilo zaupati v oskrbo serviserjem. Poleg tega so traktorski rezervni deli nekoliko dražji in jih običajno nimamo na zalogi v domači garaži. Dobro pa je imeti pri roki tiste kose, ki se hitro obrabijo ali pa so posebej ranljivi in jih je možno hitro zamenjati. Poleg zaloge goriva in olja je dobro imeti nekje shranjen rezervni akumulator, kakšen dodaten kardan, pa tudi žarnice in druge uporabne drobnarije. Nekateri traktorski rezervni deli so dokaj enostavno in hitro dobavljivi, tako da jih ni težko dobiti tudi za domačo uporabo.