23/03/2023

Mokra hrana za pse

2 min read
Platinum hrana

Platinum hrana

V trgovinah s pasjo hrano imamo na voljo tako pestro zbirko izdelkov, da bi lahko našemu štirinožnemu prijatelju vsak dan ponudili drugo hrano, pa izbire še dolgo ne bi zmanjkalo. In prav to včasih tudi moramo storiti, če želimo ugotoviti, katera hrana najbolj ustreza našemu kosmatincu. Zelo verjetno je, da bo najboljša izbira mokra hrana, ki ima v primerjavi s suho kar nekaj prednosti, a se kljub temu redkeje uporablja.

Hranilna vrednost

Po hranilni vrednosti je mokra hrana za pse v praktično vsakem primeru bolj ustrezna od suhe. Že ključna hranila so bolje zastopana v takšni hrani – govorimo o beljakovinah, maščobah in ogljikovih hidratih. Predvsem beljakovine so pogosto šibka točka suhe hrane, ki ne more vsebovati svežega mesa in podobnih kakovostnih virov beljakovin – za primerjavo, Platinum hrana za pse ima kar 70% delež svežega mesa ali celo več, s tem pa dosega tudi zelo visok delež beljakovin v obroku. V tem oziru je mokra hrana vsekakor boljša izbira, saj ima lahko tudi dvakrat več beljakovin. Hkrati ima lahko veliko manj ogljikovih hidratov.

Naravna hrana

Suha hrana je nujno posebej obdelana in predelana v končno obliko, kar pomeni, da vsebuje tudi konzervanse in druge aditive. Mokra hrana za pse je lahko povsem naravna, brez kakršnih koli dodatkov. Takšna je na primer Platinum hrana, ki prinaša le tisto, kar psom ponuja narava. To ima kar nekaj pozitivnih posledic, nenazadnje tudi to, da je Platinum hrana zelo priljubljena tudi med izbirčnejšimi kužki.

Seveda ni vsaka mokra hrana za pse povsem naravna, treba je izbrati pravi izdelek. Poleg tega tudi ni nujno, da je vsaka mokra hrana boljša od suhe, ali pa da je ena opcija prava izbira v vsaki situaciji. Smiselno je ugotoviti, kakšen jedilnik najbolj ustreza našemu psu, šele nato izbrati pravo hrano. Vsak kužek ima svoje želje in potrebe.