21/03/2023

Menjava stekla za telefon v lastni režiji

2 min read
Menjava stekla za telefon v lastni režiji

Prve poškodbe se na telefonu običajno pojavijo prav na zaslonu. A tudi če najprej opraskamo dele ohišja, bodo ravno poškodbe na zaslonu prvi razlog za skrb in razmislek o tem, da bi bilo pametno obiskati serviserja. Če ne gre za kakšne posebej hude poškodbe, sicer lahko veliko dela opravimo tudi sami, pravzaprav lahko steklo kar v celoti zamenjamo. Takšni posegi seveda niso priporočljivi, še posebej ne za tiste, ki se na delo ne spoznajo ali pa imajo telefon še v garanciji.

Je pa menjava stekla v lastni režiji vsekakor možna. To pride v poštev predvsem za lastnike starejših modelov telefonov, ki jih serviserji ne sprejemajo več v popravilo. Glede na to, da se modeli izjemno hitro menjajo in so telefoni že praktično potrošni material, se to dogaja dokaj pogosto. Najprej bo treba najti ustrezen nadomestni del, pogosto se odločimo za kak generičen izdelek, ki mora seveda ustrezati točnemu modelu telefona. Takšna stekla so izjemno poceni, niso pa posebej kakovostna. Imeti moramo tudi ustrezno orodje, nato pa se lahko lotimo menjave. Točen postopek je pri vsakem modelu različen, vedno pa bo treba ohišje odpreti, odstraniti vrhnjo plast stekla, vstaviti nadomestno steklo in telefon nato spet zapreti. V nekaterih primerih je menjava stekla dokaj enostavna, pogosto pa je tako zahtevna, da je sami preprosto ne moremo opraviti – to velja predvsem za novejše modele.

Menjava stekla pri pooblaščenem serviserju

Bolje se bo obrniti na servis, seveda na tistega, ki je pooblaščeni servis za našo znamko. To je recimo Huawei servis za telefone te znamke. Huawei servis gotovo nudi storitve menjave in popravila zaslona, tako da prave rešitve ne bo težko dobiti. Poleg tega so stekla pogosto na zalogi, dobro opremljen Huawei servis lahko delo opravi zelo hitro, predvsem pa seveda uspešno, česar pri delu v lastni režiji ne moremo zagotoviti.