23/03/2023

Masivni pod se zelo dobro obnese s stilskim pohištvom 

2 min read
Lamelni parketi so cenovno dostopni in trajni 

Ker izbira talne obloge v vašem domu ne bo vplivala samo na izgled celotnega prostora, temveč tudi na vaše udobje, počutje in ne nazadnje tudi zdravje, je še toliko pomembneje, da si izberete najboljšo talno oblogo, ki vam bo odlično služila vrsto let. Odlična izbira je na primer masivni pod, saj se ponaša s številnimi prednostmi. 

Masivni pod je že po samem videzu neprekosljiv. Predvsem ga odlikuje njegova barvitost pa tudi naravnost. Njegov videz tako prekaša vse druge talne obloge. Odlično se obnese tudi v kombinaciji s stilskim pohištvom. 

Masivni pod je bil v preteklosti zlasti dobrodošel v cerkvah, gradovih, rezidencah in v drugih javnih prostorih. Dandanes pa se je ta vrsta talne obloge razširila in se vse pogosteje uporablja tudi v stanovanjskih hišah. V njih je vse več želja po domačnosti in ne nazadnje tudi po rustikalnosti. 

Lamelni parketi so cenovno dostopni in trajni 

Lamelni parketi so sestavljeni iz večjih pa tudi manjših lamel. Te so pričvrščene ena na drugo. Skupaj pa sestavljajo lepe mozaične vzorce. 

Lamelni parketi praviloma veljajo za cenovno ugodnejše vrste parketov, a so vseeno označeni kot trajna talna podloga. Spodnja stran te vrste parketa vsebuje prav posebno mrežico. Ta povezuje posamezne lamele med seboj in na ta način omogoča tudi veliko bolj preprosto montažo. 

Lamelni parketi so med uporabniki zelo priljubljeni, saj spadajo med najpogosteje položene vrste talne obloge. Običajno je takšna vrsta parketa izdelana iz lesa hrasta, bukve ali jesena. Struktura izbranega lesa lahko izjemno popestri celotni prostor, tako da postane usklajen in naraven. 

Lamelni parketi se neredko polagajo v vzorcih šahovnice, kjer se kaže prepletanje teksture talne obloge. Obenem je možno tudi vstavljanje različnih mozaikov. Različic je res izjemno veliko, zato lamelni parketi z lahkoto očarajo še tako zahtevnega kupca oziroma uporabnika. Ponudba vam je na voljo tudi v spletni prodajalni.