23/03/2023

Kombinacija materialov pri stanovanjski opremi

2 min read
ALU vrata

Svoje stanovanje želimo opremiti s kakovostno in vzdržljivo opremo, ki svoje naloge brezhibno opravlja. Zelo pomembno je torej, da se odločimo za ustrezne materiale, ki s svojimi edinstvenimi lastnostmi ponujajo kar najboljšo izkušnjo za stanovalce na dolgi rok. Najbolj pomembno je to pri opremi, ki jo redno uporabljamo, to so predvsem okna in vrata.

ALU vrata

Pri vratih je posebej pomembno, da so vzdržljiva in zanesljiva. Vhodna vrata morajo biti dobro pripravljena na razne obremenitve, ne le na morebitne vlomilce, na katere običajno najprej pomislimo, temveč tudi na vremenske vplive in seveda na obremenitve, ki nastajajo pri redni uporabi. Tako so ALU vrata pogosto kar logična izbira, saj se kovinski materiali v tej vlogi odlično obnesejo. Poleg tega je možno ALU vrata na različne načine prilagoditi tej vlogi, na izbiro imamo recimo razne protivlomne sisteme in druge dodatke, s katerimi lahko prilagodimo funkcionalnosti in naposled tudi izgled vrat.

Posebej cenjena so ALU vrata pri opremljanju kakšnih večjih stavb, predvsem če imamo opravka z večjimi dimenzijami vratnih okvirjev. Aluminijasti okvir namreč lahko podpira svojo težo in ponuja nekaj dodatne nosilnosti, večja vrata pa morajo biti nasploh bolj vzdržljiva in zanesljiva.

Plastična okna

V kombinaciji s kovinskimi elementi se odlično obnese tudi plastika. Plastična okna prinašajo zelo posrečeno zbirko prednosti, ki jih s pridom izkoristimo predvsem pri opremljanju stanovanjskih prostorov. Ne pozabimo na to, da plastiko lahko enostavno oblikujemo, zato je možna izdelava zelo dovršenih okenskih profilov, in to po precej ugodni ceni. To pomeni, da nam plastična okna ponujajo odlične funkcionalne lastnosti, ki jih z lesenimi ali ALU okni ne bi mogli doseči, vsaj ne po primerljivi ceni.

Kakovostna PVC okna so vzdržljiva in zanesljiva, brez težav se nanje zanesemo tudi na dolgi rok. Seveda pa tudi za plastična okna velja, da na prvo mesto postavimo kakovost, ne cene.