07/02/2023

Keramične ploščice

2 min read
keramične ploščice

Keramične ploščice je najbolje izbrati od priznanih proizvajalcev, saj na kakovosti ne smemo varčevati. Izbrati moramo tudi keramične ploščice, kateri videz nam je ljub. Poznamo različno keramiko. Obstajajo notranje in zunanje obloge, mozaik ploščice, kamen, retro stil, dekor in podobno. Vse bolj so popularne imitacije kamna, lesa, betona, kovine in opeke, saj so identične originalu in mnogo ceneje. Stil je zelo pomemben, saj smo v prostoru vsak dan.

Poleg modernega in lepega videza nam keramične ploščice nudijo mnogo prednosti pred ostalimi oblogami, naj si bo tal ali sten. Keramične ploščice so vedno bolj pogostejša izbira, saj se je njihov razvoj zelo napredoval.

Keramične ploščice so mnogo bolj trdne, odporne na dnevno uporabo ter odpornost na vodo in so mnogo bolj obstojne.

Keramične ploščice so čedalje bolj popularen gradbeni material. Uporabljate in polagate jih lahko v vsakem prostoru. Naj bo to vse od kopalnice do kuhinje ali dnevnih prostorov Idealne so za talno gretje ravno tako je njihovo čiščenje enostavno.

Kopalniške ploščice

Kopalniške ploščice morajo imeti visok sijaj in mat. Nahajajo se v širokem cenovnem razponu, različnih modelov in velikosti.

Kopalniške ploščice proizvajalci delajo v imitaciji kamna, lesa in raznih barvnih in vzorčastih modelov. Pozorni morate biti tudi, da boste vzorce lepo kombinirali in sestavili skupaj.

Pri kopalniških ploščicah pa ne smemo biti pozorni samo na videz, ampak tudi na uporabnost. Keramični mojstri, proizvajalci in proizvajalci svetujejo gladke ploščice po stenah, ter grobe in z zobci po tleh. Le take ploščice nam preprečijo padce po mokrih kopalniških tleh.

Z leta v leto se spreminjajo tudi trendi, ne samo na modnih stezah, ampak tudi v gradbeništvu, natančneje kopalnici. Modra barva in razni cvetlični vzorci so bili včasih zakon za kopalnice, v letošnjem letu pa so v trendi bolj naravni materiali. Pri keramiki enostavno uporabimo imitacije, saj so cenejše in ravno tako kakovostne.