21/03/2023

Kdaj postane polaganje parketa hitro in preprosto delo?

2 min read
polaganje parketa 1

Polaganje parketa je na prvi pogled preprosta aktivnost. A v resnici ni tako. Preprosto in hitro delo lahko postane le, če se ga loti oseba z izkušnjami. Če ste že kupili parket in ga brez posebnega znanja ter izkušenj želite položiti v lastni režiji, vam tega raje ne priporočamo. Velika verjetnost je, da boste naredili več škode kot koristi.

Poiščite dobrega parketarja, ki vam bo po ugodni ceni kakovostno položil leseno naravno talno oblogo. Čeprav ste kupili najboljšo različico parketa, mora biti ta odlično položena, da vam bo koristila tako, kot vam je bilo obljubljeno.

Pred polaganjem parketa

Polaganje parketa se lahko lotite tedaj, kadar ste poskrbeli, da so tla popolnoma očiščena oziroma primerna za montažo talne obloge. Na to vas bo vsekakor opozoril tudi mojster za polaganje parketa.

Z najetjem parketarja boste obenem poskrbeli tudi za vsa sredstva – orodja in pripomočke, ki jih polaganje talne obloge zahteva. Dober parketar bo namreč takšne predmete imel s seboj.

Parketi v tisočih različicah

Če ste si v svojem domu ali katerem koli drugem objektu zaželeli imeti parket, izbira na trgu ne bo tako preprosta, kot si morda v tem hipu mislite. Parketi so vam namreč na trgu na voljo v tisočih različicah. Če boste svoj izbor želeli nekoliko zožiti, najprej določite tip parketa, ki bi vam najbolj ustrezal, nato pa še drevesno vrsto.

Med najbolj priljubljene tipe parketov sodi gotovi parket. A izbira je spet precej široka. Na voljo vam je enoslojni ali večslojni. Če imate doma talno gretje, potem je prava izbira večslojni gotovi parket. Izbirali boste lahko med dvoslojnim ali troslojnim gotovim parketom.

Parketi na sploh veljajo za odlično izbiro, a najprimernejšo za vas naj vam pomaga izbrati izkušeni prodajalec, ki vam bo pri nakupu zagotovo podal še kakšen koristen nasvet, ki se navezuje tudi na samo čiščenje ali pa vzdrževanje te priljubljene naravne lesene talne obloge.