23/03/2023

Kamin na drva je idealen način gretja za prihranek denarja

2 min read
Kamin na drva

Kamin na drva

Kamin na drva je v veliko domovih zamenjal klasičen način kurjave. Kdor bi rad privarčeval in se hkrati grel na naravno toploto, bo izbral kamin na drva. Drva so naraven material, ki je zelo dostopen. Slovenija ima veliko gozdov in ogromno lesa. Les ustvarja toploto, ki je zelo ugodna za naše zdravje.

Kamin na drva ima tudi možnost prikplopa na centralno kurjavo in tako, nam lahko ogreje celoten dom. Kamini na drva so izjemno praktični in enostavni za gretje. Tudi vsak začetnik bo z lahkoto prižgal tak kamin in si ogrel dom.

Kamin na drva je najbolj uporaben v dnevnem prostoru, saj se tam zadržujemo največ časa. Preden kupimo kamin, moramo izmeriti velikost prostora, saj bomo le tako lahko izbrali primerno močan in zmogljiv kamin na drva. Velikosti kaminov so različne in vsaka se lepo prilega prostoru, v katerem je nameščena. Veliko primerkov lahko najdete na različnih spletnih straneh.

Kamini za topel dom in prijetno vzdušje

Kamini so nameščeni v različnih prostorih, kjer se ljudje navadno družijo ali pa zadržujejo več ur dnevno. Poleg kamina lahko sedimo in beremo knjigo ali pa si v objemu njegove toplote ogledamo kakšen film. Kamini so zelo enostavni za uporabo. Poznamo vgradne kamine, ki jih vzidamo v steno našega doma. Lahko pa kupimo samostoječi kamin, ki ga enostavno priključimo in vzržujemo.

Kamini morajo biti redno čiščeni in vzdrževani. Poskrbeti moramo, da se v njih ne bo nabiral odvečen pepel. Za kurjenje v kaminu moramo uporabljati primerne materiale. Lahko so to peleti ali pa drva. Nikakor ne smemo uporabljati iverke ali barvanega lesa, ker je to izjemno škodljivo. Polena morajo biti pravilno sušena, saj bomo le tako zagotovili optimalno delovanje našega kamina.

Kamini seveda niso edina možnost gretja našega stanovanja, vendar lahko tako veliko prihranimo. Moderen izgled kamina nam bo ustvaril ambient v katerem bomo lepše in bolj kvalitetno zaživeli.