23/03/2023

Kakšni pohodni čevlji so pravi za vas?

2 min read
pohodni čevlji

Redna in aktivna hoja ima na telo številne blagodejne učinke. Tako kot pri drugih aktivnostih, pa tudi tu potrebujete ustrezno opremo, med katero pomembno mesto zavzemajo prav pohodni čevlji. Le-ti morajo ustrezati vsem vašim potrebam in zahtevam, obenem pa nuditi tudi varnost in udobje. Ker je izbira v trgovinah s pohodniško opremo zelo pestra, vam v nadaljevanju članka ponujamo nekaj nasvetov, kako izbrati ustrezne pohodne čevlje. Ne spreglejte!

Pohodni čevlji – kako jih izbrati?

Ko se boste odpravili v trgovino po nakup pohodnih čevljev, boste zagotovo presenečeni nad tem, kako polne so police z različnimi modeli, barvami in blagovnimi znamkami teh čevljev. V vsakem primeru vam svetujemo, da se za pomoč obrnete na strokovno podkovanega prodajalca, ki bo najbolje vedel, kakšni pohodni čevlji so za vas najbolj primerni.
Pohodni čevlji se še kako razlikujejo glede na zahtevnost ture, na katero se boste odpravili. Če se boste odločili za krajše in bolj nenaporne izlete, potem naj bodo vaši pohodni čevlji nizki. Ravno obratno pa velja za dolge in zahtevne ture – takrat naj bodo pohodni čevlji visoki, saj bodo le tako nudili nogi zadostno oporo.
Pohodni čevlji se razlikujejo tudi po materialih, iz katerih so izdelani. Tako so lahko narejeni iz različnih naravnih ali umetnih snovi. Od vrste materiala je seveda odvisno, kako dobro bo obutev dihala, kako težka bo, vzdržljiva ali odporna proti vodi in tako naprej. Zelo dobro se obnese prav usnje, seveda pa se lahko odločite tudi za sintetične materiale.
Po nakupu pohodnih čevljev se vedno odpravite popoldne ali zvečer, saj je takrat vaše stopalo nekoliko večje. Vaši pohodni čevlji morajo biti ravno prav veliki in udobni, saj se boste le tako med hojo dobro počutili, vaš korak pa bo lahkoten in brezskrben. Pri pomerjanju ne pozabite niti na pohodne nogavice, saj boste le z njimi izbrali ustrezno številko čevljev. Preglejte pestro ponudbo pohodnih čevčjev na spletni strani tomassport2.si.