23/03/2023

Kako poskrbeti za popolne zobe?

2 min read
Kako poskrbeti za popolne zobe?

Skrb za zobe je izrednega pomena, v nasprotnem primeru se lahko zgodi, da bomo imeli zelo neprijetne težave. Na srečo lahko veliko storimo že sami doma, to pa dopolnimo z rednimi obiski pri zobozdravniku. Če vseeno pride do težav, se lahko zanesemo na nekatere napredne storitve in izdelke, ki pomagajo do popolnega zobovja.

Tudi v primeru manjkajočih zob in večjih poškodb lahko najdemo dobro rešitev. To ponujajo zobni vsadki, ki so zelo dovršeni in odpirajo cel spekter možnosti. Zobni vsadki se vgradijo v čeljust, kjer ponujajo zanesljiv temelj za namestitev drugih protetičnih izdelkov. Na ta način lahko nadomestimo manjkajoče zobe, bodisi le enega bodisi več, lahko kar celotno zobovje. Dokaj priljubljene so kompletne rešitve, pri katerih na nekaj vsadkov namestimo celotno protezo. To je tako imenovana proteza all on 4, pri kateri se uporabijo štirje zobni vsadki, poznamo pa tudi izvedbo all on 6 s šestimi vsadki. Seveda se vsadki uporabljajo tudi na druge načine in pogosto omogočajo zelo domiselne rešitve – zahtevni primeri so vedno zelo specifični in zahtevajo oblikovanje posebne rešitve, pri tem pa pridejo napredni zobni vsadki seveda še kako prav.

Lahko pa da do popolnih zob manjka le kakšna manjša prilagoditev. Zobje včasih nepravilno rasejo ali pa se prestavijo zaradi kakšnih obremenitev ali poškodb. V pravilno razporeditev jih lahko prestavimo z zobnim aparatom, ki je idealna izbira za popolno zobovje. Posebej priljubljena rešitev je nevidni zobni aparat Invisalign, ki svoje delo opravlja povsem diskretno, predvsem pa uspešno. Invisalign je prva izbira odraslih, ki želijo brez ovir urediti svoje zobe. Aparat namreč ne moti uporabnika, je zelo eleganten in skoraj povsem neviden. Ker ponuja tudi odlične rezultate, Invisalign gotovo upravičuje nekoliko višjo investicijo, ki jo zahteva ta nadstandardni izdelek. Tako je možno hitro in enostavno priti do popolnega položaja celotnega zobovja.