23/03/2023

Kaj ponuja Bovec ljubiteljem adrenalina?

2 min read
Rafting na Soči

Bovec se v zadnjih letih uveljavlja kot idealna turistična destinacija za ljubitelje adrenalinskih aktivnosti. Ta naziv si kraj gotovo zasluži, saj je zelo dobro prilagojen željam in potrebam obiskovalcev, ki v poletnem času preplavijo soško dolino. Ponudba je dovršena in pokriva tudi kakšne posebne zahteve, tako da bo gotovo vsak avanturist našel pravo adrenalinsko dogodivščino zase.

Prav vsakomur lahko priporočimo rafting na Soči. To je aktivnost, ki jo je pač treba izkusiti, saj združuje idealno kombinacijo adrenalina in občudovanja narave, poleg tega gre za zabavno skupinsko ali družinsko aktivnost. Kot nalašč torej za tiste, ki dopusta v tem koncu države ne preživljajo sami. Rafting na Soči ponujajo praktično vse turistične agencije v soški dolini, tako da je veliko izbire med različnimi programi. Splača se seveda odločiti za zanesljive in izkušene ponudnike, ki lahko zagotovijo nepozabno izkušnjo – navsezadnje je rafting na Soči lahko tudi nevarna aktivnost.

Podobno velja za druge priljubljene načine za spust po reki. Izpostaviti gre še kajak, ki je priljubljeno plovilo domačih in predvsem tujih obiskovalcev, vedno več avanturistov pa se odloči vodotoke soške doline raziskati kar peš oziroma s kombinacijo različnih spretnosti, ki jih zahteva soteskanje.

Če bi radi srčni utrip nekoliko bolj pospešili, pa se bo treba podati v višave – priporočamo seveda skok s padalom. Bovec je idealen kraj tudi za to aktivnost. Ljubiteljem višav ponuja športno letališče, poleg tega je v okolici veliko lahko dostopnih hribov, ki ponujajo idealno vzletišče za skok s padalom. Bovec je seveda tudi stičišče ponudbe in povpraševanja. Pri mnogih turističnih agencijah najdemo zelo dobre ponudbe, ki jih je kar škoda zamuditi. Adrenalina željni turisti se običajno odločijo za tandemski skok s padalom, Bovec pa ponuja tudi nekatere druge atraktivne opcije. Tisti, ki jim prosti pad skozi zrak ne odgovarja, lahko iste razglede lovijo s panoramskimi leti.