21/03/2023

Kaj je za oblikovanje vizitk dobro vedeti?

2 min read
Izdelava in oblikovanje vizitk

Ko gre za oblikovanje vizitk, je treba vedeti, da obstajajo določena pravila, ki se jih je dobro držati. V nasprotnem primeru se bo izdelava in oblikovanje vizitk prelevilo v zelo neprijetno nalogo. Temu pa se lahko izognemo preprosto tako, da ta pravila za oblikovanje vizitk tudi upoštevamo. Osnova za vsako dobro vizitko je, da je le-ta berljiva, torej da pisava ni neberljiva, da je le-ta dovolj velika in pa take barve, da jo oseba z lahkoto prebere. Popolnoma nesmiselno je, da ima vizitka vse podatke o podjetju, na koncu pa se zaradi neberljive pisave ničesar ne da razbrati. S tem tudi uničimo celotno bistvo vizitke.

Pravila za uspešno oblikovanje vizitk

Prvo pravilo, ki ga moramo upoštevati, ko poteka izdelava in oblikovanje vizitk, je, da vizitka ne sme biti preveč nasičena z raznoraznimi podatki. Četudi oblikovalec nudi možnost, da se na vizitko natisne zemljevid, ni nujno, da le-tega moremo imeti. Konec koncev imamo danes že vsi pametne telefone, s katerimi hitro najdemo pot do podjetja. Še eno pravilo, ki pa se ga večina podjetij tudi drže, pa je, da za oblikovanje vizitk uporabijo obojestransko vizitko. Tako si lahko zagotovimo, da bo prvo pravilo zagotovo upoštevano. Vizitka torej ne bo natlačena, še vedno pa bo vsebovala vse pomembne podatke o samem podjetju.

Iz kakšnega materiala se vizitke izdelujejo?

Najpogosteje lahko vizitke najdemo v čisto preprosti obliki. To so jasno tiste, ki so natisnjene na papir. Je pa v današnjem modernem času mogoče tiskati tudi na druge materiale. Kar pa tudi moramo upoštevati, ko poteka oblikovanje vizitk, saj za različni materiali in oblike vizitk zahtevajo tudi različno planiranje vnaprej. Tisk bo potekal zelo drugače za tiste vizitke, ki bodo natisnjene na klasičen papir, kot pa za tiste, ki se bodo tiskale na primer na steklo, les, kovino, gumo in tako dalje. Vsak material se drugače obnaša in za vsak material je treba vedeti, kako tisk sploh poteka.