21/03/2023

Javna dražba ne prinaša tveganja

2 min read
javna dražba

Tveganja določenim posameznikom prinašajo izzive in se zanje odločajo iz gole radovednosti, ali so sposobni določeno stvar tudi storiti. Medtem, ko pa se jim drugi želijo izogniti in bi vse želeli po ustaljeni varni poti. Ki pa je danes vsekakor velika neznanka, ne glede na to o čem govorimo. Res je, da se določene stvari lahko predvidijo, večina teh pa ne. In enako je javna dražba.

Mogoče smo nekoč menili, da je javna dražba tveganje. Pa vendar, zakaj? Zakaj neki bi bila tveganje, ko pa praktično na njej ničesar ne moremo izgubiti. Pridobimo pa lahko kar veliko. Recimo, določen predmet po ugodni ceni. Resnično ni bojazni, da bi izgubili niti evro vložen v varščino. Namreč, varščina se nam po izteku dražbe v celoti povrne. Če pa imamo srečo in se nam nakup posreči, pa se šteje v odkup. Odlično, mar ne? Torej, kaj sploh lahko izgubimo?

Tveganja so vedno prisotna in tvegamo velikokrat, ko se recimo znajdemo pred težkimi izbirami in odločitvami, ki bodo vplivale na naše življenje. Posledice katere prinašajo potem naše odločitve, bodo vidne šele kasneje in vedno upamo, da smo se odločili pravilno. Javna dražba pa tega nikakor ne predstavlja. Nikakor in v nobenem pomenu ne gre za tveganje, za odločitev, katero bi morali stežka sprejeti in se o njej dobro prepričati. Pravzaprav smo na boljšem, če se je udeležimo in poskusimo kupiti predmet po super ceni.

Koliko tveganja bomo sprejeli, je seveda odvisno od naših karakterjev, ki se močno razlikujejo. Vsak od nas ima cilje, videnja, hotenja, potrebe in želje, katerim običajno sledimo in jih izpolnjujemo na različne načine. Izbira nekaterih je prav javna dražba, ki se zagotovo obnese kot odličen način nakupovanja in nas prav nič ne čudi, da je sploh v zadnjem času zelo pripljubljena in se vse več ljudi odloča za nakupovanje s pomočjo dražbe.