Izkoristek prostora v kopalnici

V praktično vsakem stanovanjskem prostoru se spopadamo z omejeno površino (če nismo ravno milijonarji z veliko vilo). A prav v kopalnici se izkaže izkoristek prostora za ključno nalogo, ki jo imamo pri izbiri opreme. V ta namen imamo na izbiro nekatere prilagojene elemente, ki omogočajo učinkovito vgradnjo vse potrebne opreme, ne da bi s tem motili prehodnost in uporabnost prostora.

Kopalna kad

Kot največji element v kopalnici bo kad seveda odigrala ključno vlogo pri tem, kako izkoriščen bo prostor. Ena izmed možnosti pri tej opremi je kotna kopalna kad, ki zagotavlja odličen izkoristek kopalniških kotov. Večinoma jo vgradimo v en kot, obstajajo pa tudi variante, namenjene dvema (za kar se lahko pogosto uporabljajo kar običajne pravokotne kadi). Kotna kopalna kad izstopa prav po tem, da na majhni površini nudi največ. Polkrožno oblikovane kadi dopuščajo svobodo gibanja in uporabe prostora, kotna kopalna kad pa zagotavlja povsem enostavno kopanje ali tuširanje. Kar se tiče kopalnih kadi, je kotna izvedba verjetno najboljša ideja za kopalnice, v katerih je prostora bolj malo. Druga možnost je seveda manjša tuš kad.

Drugi elementi

Prostor lahko zelo enostavno prihranimo tudi na račun nekaterih drugih elementov. Pogosto problem predstavlja celo ogrevanje. Kopalniški radiatorji lahko pokvarijo prehodnost prostora ali pa preprosto zavzamejo preveč prostora tam, kjer bi ga sicer res potrebovali. A tudi na tem področju imamo na voljo učinkovite rešitve. Sodobni kopalniški radiatorji so večinoma že izdelani s posebno pozornostjo glede izkoristka prostora. So vitki in elegantni, tako da jih lahko postavimo ob steno, kjer ne zasedejo veliko prostora. Poleg tega so nekateri radiatorji posebej oblikovani tako, da lahko služijo tudi kot uporabno obešalo za brisače. Na ta način imajo kopalniški radiatorji še druge funkcionalnosti, s tem pa je tudi izkoristek prostora nekoliko boljši. Seveda se lahko odločimo za druge načine ogrevanja, na primer talno gretje.

You May Also Like

About the Author: tiegos