07/02/2023

Izboljšave osnovnih drsnih vrat

2 min read
Pogon za drsna vrata

Drsna vrata so precej priljubljena, glavne prednosti takšnih vrat pa izvirajo že iz samega mehanizma, ki omogoča zelo elegantno odpiranje in zapiranje ter ponuja tudi optimalen izkoristek prostora. To velja že za čisto osnovna drsna vrata, ki so tudi zelo poceni – nekatere izvedbe so po ceni pravzaprav primerljive z notranjimi vrati za stanovanjske prostore. A na drugi strani imamo na voljo še celo vrsto drugih izvedb, posegamo torej po nekaterih izboljšavah, ki ponujajo še boljše učinke.

Steklena drsna vrata

Če so drsna vrata steklena, lahko že takoj pričakujemo še boljši učinek. Vizualno so takšna vrata zelo atraktivna, poleg tega pa ponujajo tudi dodatne funkcionalnosti. Skozi steklena vrata vidimo v notranjost, kar je idealno v poslovnem in komercialnem okolju. Gotovo bodo drsna vrata steklena povsod, kjer jih želimo uporabiti tudi kot izložbeno okno in v notranjost privabiti čim večje število ljudi.

Poleg tega bodo drsna vrata steklena tudi v okolju, kjer je zelo pomembno narediti dober prvi vtis. Steklo je namreč prestižen material, ki ima že s tega vidika dodano vrednost.

Avtomatska drsna vrata

Dodatno nadgradnjo osnovnih funkcionalnosti drsnih vrat ponujajo pogonski mehanizmi za samodejno odpiranje in zapiranje. Potrebujemo pogon za drsna vrata, ki je pogosto povsem nepogrešljiv dodatek. Avtomatska drsna vrata so še kako dobrodošla v prostorih, kjer moramo zagotoviti neoviran prehod večjega števila ljudi. Dober pogon za drsna vrata lahko to nalogo brezhibno opravlja, saj gre za prilagodljive mehanizme. Običajno uporabljamo avtomatska drsna vrata s senzorjem gibanja, lahko pa seveda pogon za drsna vrata povežemo tudi z gumbom oziroma stikalom ali kakšnim drugim načinom upravljanja.

Napreden pogon za drsna vrata omogoča tudi upravljanje na daljavo, kar je gotovo velika prednost v mnogih okoljih. Pri izbiri smo s takšnimi izboljšavami torej zelo prilagodljivi, tako da lahko pričakujemo kar najboljšo izkušnjo pri uporabi, tudi če imamo kakšne posebne zahteve.