21/03/2023

House and garden so gnojila za vse faza vegetacije

2 min read
House and garden so gnojila za vse faza vegetacije

Če se le malo bolje poglobimo v razvoj narave in rastlin, opazimo, da gredo vse rastline skozi različne faze vegetacije oziroma rasti. V šoli smo se učili, da pri vseh rastlinah poteka proces fotosinteze, ki je nujno potreben, da se rastline na nek način prehranjujejo. Vse rastline tako za svojo rast potrebujejo dovolj vode, svetlobe in seveda hranil, ki jih pridobivajo med drugim tudi preko koreninskega sistema, ob tem pa se tvori glukoza in sprošča kisik. Torej, če želimo, da rastline uspevajo po naših željah, jih je potrebno redno negovati in gnojiti s primernimi gnojili House and garden.

 

In zakaj bi sploh gnojili naše rastline, ko pa s procesom fotosinteze narava že sama poskrbi zase? Ker so rastline izpostavljene tudi nepredvidljivim vremenskim vplivom, jim je potrebno dovajati ustrezna hranila, ki povečujejo njihovo odpornost in spodbujajo rast. Gnojila House and garden nas v tem smislu zagotovo ne bodo razočarala.

 

Ghe za bujno rast različnih vrst rastlin

 

Podobno kot ljudje potrebujemo hrano, tudi rastline za svojo rast in razvoj potrebujejo določena hranila. Pri tem je pomembno to, da gre vsaka rastlina skozi različne faze razvoja. Najprej potrebuje čas za ukoreninjenje, sledi faza rasti, nato cvetenje in na koncu delanje plodov. V posameznih fazah je potreba po hranilih zelo različna in najbolj enostavno jih lahko doziramo z gnojili Ghe. Gnojila pa se ne razlikujejo med seboj le glede na rast, ampak tudi na vrsto rastlin.

Verjetno že vsak mestni človek ve, da ne moremo za rast paradižnika uporabljati isto gnojilo, kot pa na primer za naše okrasne rastline na balkonih in terasah. Vedeti moramo, da rastline uvrščamo v različne družine, zato so tudi potrebe po hranilih zelo različne. Ponudba gnojil za vse vrste rastlin je danes zelo pestra in gnojila Ghe s svojimi naravnimi izvlečki zagotovo pozitivno vplivajo na njihovo rast in razvoj.