23/03/2023

Hitro in enostavno kuhanje na prostem

2 min read
Žar

Kuhanje na prostem je edinstveno doživetje, ki lahko pričara nepozabno izkušnjo za vsakogar. Ni treba biti kuharski mojster ali sploh navdušenec nad kulinaričnim ustvarjanjem – s pravo opremo je možno gostiti piknike in druge pogostitve z odlično hrano! Seveda nekaj spretnosti še vedno potrebujemo, a praktična oprema bo bistveno bolj uporabna.

Najbolj uspešen bo piknik, če postrežemo pečeno hrano, predvsem meso in zelenjavo. Nepogrešljiva oprema pri tem je žar, čeprav se lahko v nekaterih primerih prav tako dobro znajdemo tudi s prenosnim plinskim gorilnikom, ki je še bolj praktičen. Za hitro in enostavno pripravo hrane bo najboljša izbira električni žar, ki je idealen pripomoček za začetnike in za tiste, ki se pripravi hrane ne želijo preveč pozorno posvečati. Medtem ko bi morali recimo pri peki na oglju stalno skrbeti za vzdrževanje primerne temperature, prepušča električni žar uporabniku bistveno več svobode – dejansko lahko uživamo v pikniku in vseh družabnih aktivnostih, ki sodijo k njemu, ne da bi morali žrtvovati kakovost hrane. Dober žar bo kar sam v veliki meri poskrbel za peko, le občasno se moramo posvetiti preverjanju stanja nastajajočega obeda. Skoraj gotovo pa bo peka uspešna, tudi če se je lotevajo popolni začetniki – na dobrem kuhališču ni težko pripraviti pečenih specialitet.

Nadalje je električni žar zelo praktičen za uporabo, ne le enostaven. Uporabimo ga lahko skoraj povsod, če le imamo dostop do vira električne energije. Najbolje se tak žar poda v letno kuhinjo na domačem vrtu ali na terasi, kompaktni prenosni žari pa se dobro znajdejo tudi na balkonu in nenazadnje tudi v notranji kuhinji v času, ko ne nameravamo kuhati zunaj. Takšna oprema je torej vsestranska in bo prišla še kako prav pri pripravi raznovrstnih specialitet – ne bo ostala pozabljena v letni kuhinji, tako bo ponudila tudi odličen izkoristek vložene investicije!