07/02/2023

Funkcionalno zasnovani knjižni regali

2 min read

Če smo v svoj dom na svoje mesto postavili vse primerne kose pohištva, je naše zadovoljstvo precej veliko. Kljub temu pa si vedno, znova in spet želimo novih sprememb. Včasih je potrebno samo kakšen element prestaviti za nekaj stopinj ali na drugo mesto in celotna soba je videti kot prerojena. Še posebej zahtevna naloga pa je opremiti prostore, kjer shranjujemo številne predmete, med drugim tudi knjige, zvezke, papirje, arhiv ter podobno.

Knjižni regali se za shranjevanje papirjev, knjig in drugih podobnih predmetov najbolje obnesejo. Pri izbiri pa moramo biti pozorni zlasti na velikost in samo zasnovo. Zelo moderni so odprti regali za knjige ali pa takšni, ki so zastekljeni. Po drugi strani pa nekateri še vedno najbolj prisegate na povsem zaprte dnevne regale, kjer ni videti, kaj shranjujete v njih.

Ekstra intenzivno obarvani knjižni regali

Če je vaša pisarna ali pa dnevni prostor na videz precej pust, je čas, da vanj postavite kakšen udaren element, ki bo vse skupaj nekoliko popestril. Na voljo so ljubko zasnovani knjižni regali v zelo intenzivnih barvah, ki so lahko odličen doprinos. Prostor ne naredijo samo bolj živahen, temveč tudi bolj moderen, sodoben.

Ena od možnosti je ta, da so regali samostoječi, druga pa ta, da jih pritrjujete na steno. A ne glede na izvedbo, je najpomembneje, da vam nudijo lep izgled in kar se da največjo funkcionalnost pri shranjevanju gradiva.

Naročilo knjižnega regala po meri

Neredko pa se pripeti, da smo pri iskanju dnevnega regala povsem neuspešni. Na voljo je sicer veliko različnih tipov, a prav noben nam povsem ne ustreza. Če ne drugega, nas na primer moti velikost. V tem primeru so vam na voljo knjižni regali po meri. Kar nekaj priznanih proizvajalcev vam lahko v relativno kratkem času naredi regal za dnevno ali kakšen drug prostor po vaših željah.

Ena od možnosti je celo ta, da si knjižni regal zasnujete kar sami. Morda imate doma nekaj primernih deščic, ki jih zlahka lahko odenete v prelepe barvne odtenke. Nato pa posamezne deščice s pomočjo primerne montaže nameščate na steno. Zelo priljubljen je na primer doma narejeni regal za knjige v obliki barvne lestve.