21/03/2023

Direktorski stoli za pisarniške delavce

2 min read
Stol pisarniški

Jasno je, da se bodo direktorji poslužili najboljšega razpoložljivega pohištva, kar se običajno sklada tudi z njihovo idejo lepe, urejene in funkcionalne pisarne. Prav zato imamo na voljo posebne direktorske različice pisarniških stolov, ki resda v osnovi služijo enaki funkciji kot običajni pisarniški stoli, a prinašajo nekatere neprecenljive prednosti. Glede na te bi si verjetno mislili, da bi bila smiselna izbira takšnih stolov tudi za preostale pisarniške delavce. Če je namenjen stol pisarniški rabi, je smiselno od njega pričakovati določene lastnosti, ki zagotavljajo kar najboljše rezultate pri dejanski uporabi, glede na to pa stole tudi izbiramo.

Se direktorski stoli dobro obnesejo v splošni pisarniški rabi? Vsekakor bi se zdelo, da se. Gre namreč za posebne različice pisarniških stolov, ki v primerjavi z izvirnikom prinašajo le izboljšave. Stol je tako bolj udoben in prijeten, ne povzroča neudobja ali bolečin niti pri stalnem sedenju preko dolgega delovnega dne. Poleg tega so sodobni direktorski stoli do potankosti oblikovani po ergonomskih smernicah, ki zagotavljajo na dolgi rok zdravo sedenje in primerno držo telesa. Hkrati ostajajo prilagodljivi in omogočajo natančno nastavitev in namestitev za vsako delo. Za piko na i pa so takšni stoli izdelani iz posebej kakovostnih in prijetnih materialov, kar je v pisarni prav tako velika prednost.

Ne glede na to, ali je stol pisarniški, direktorski ali kakršen koli drug, so omenjene odlike gotovo velik plus. Seveda pa imajo direktorski stoli tudi eno zelo opazno pomanjkljivost, to je namreč cena. V primerjavi z običajnimi pisarniškimi stoli so direktorski večkrat dražji. Če želimo, da je stol pisarniški rabi kar najbolj prilagojen, moramo paziti tudi na ceno – ta je en izmed dejavnikov, ki odločajo o tem, kako primerno bo pohištvo za nakup in uporabo v pisarni. Pisarniške stole kupujemo običajno v večjih kompletih, tako da se cena hitro pozna.