23/03/2023

Da bi bil parket spet kot nov

2 min read
parket1

Vsak parket ima svojo življenjsko dobo in po navadi se zgodi tako, da dolgo časa sploh ne opazimo, kako se je naš nekdaj lep in čist parket že obrabil. Vendar pa imamo takrat, ko ugotovimo, da si med hoji po parketu ne želimo več izbirati tistih ploščic, ki ne zaškripajo pod najmanjšim pritiskom, kar nekaj različnih možnosti. Ena izmed njih je seveda ta, da se poslovimo od celotnega parketa in naročimo novega. Ker pa nov parket nikakor ni poceni, je to ena izmed dražjih možnosti. Če parket še nikoli ni bil brušen, je ena izmed najboljših možnosti gotovo brušenje parketa. Tudi če so nekatere deščice od parketa že skoraj odstopile, to še ne pomeni, da je celoten parket za stran. 

Izvajalec brušenja parketa bo poskrbel tudi za to, da bodo tiste ploščice, ki se ne držijo več lepo tal, spet trdno prilepljene na svoje mesto. Velikokrat se zgodi, da se nekdo, ki je že bil priča brušenju paketa, tega opravila želi lotiti kar sam. Vendar pa si s tem, ko se takega opravila, ki ga nismo vešči, lotimo sami, lahko nehote nakopljemo kar nekaj težav. Če bomo parket slabo obrusili, da ne bo moglo rešiti več na noben način, pa če se bomo še tako trudili z lakiranjem ali oljenjem. 

Bomo tvegali hude napake?

Ena izmed pogostih napak, ki jih neprofesionalci zagrešijo med brušenjem parketa, je to, da se na parketu po koncu brušenja vidi še več prask kot pred posegom. Brušenje parketa vsekakor ni enostavno opravilo in če želimo, da bi bil na novo urejeni parket lepega videza, poleg tega pa bi nam lepo služil še vrsto let, si bomo naredili veliko uslugo, če bomo žrtvovali nekaj več denarja za to, da bo za naš parket poskrbel nekdo, ki se na svoj posel res spozna.