21/03/2023

Cenovno ugodna oprema za obdelavo posestva

2 min read
Akumulatorska kosilnica

Praviloma se je pametno cenejšim izdelkom izogibati, še posebej pri nakupu opreme, ki jo nameravamo uporabljati dlje časa. Pri pripomočkih, ki pomagajo pri delu na posestvu, to še kako velja. To pa ne pomeni, da ne bo mogoče najti cenovno ugodnih izdelkov – to so naprave, ki ponujajo za svojo ceno izvrstne lastnosti.

Vrtne kosilnice

Med vrtnimi kosilnicami je izbira še posebej težka. Priljubljena izbira je namreč akumulatorska kosilnica, ki ima številne prednosti, a je tudi nekoliko dražja. Na drugi strani so bencinske kosilnice, ki so cenejše in ponujajo nekoliko večjo izbiro. Ni pa nujno, da bo bencinska kosilnica cenovno najugodnejša odločitev, čeprav je v izhodišču cenejša – akumulatorska kosilnica je učinkovitejša in varčnejša, stroški delovanja so na dolgi rok zanemarljivi. Prav tako ni potrebe po dragem vzdrževanju in servisiranju, zaradi česar je takšna kosilnica vsekakor prava izbira za tiste, ki želijo na dolgi rok uživati v ugodni in učinkoviti opremi. Akumulatorska kosilnica nekoliko višjo začetno investicijo odtehta z minimalnimi stroški delovanja, medtem ko je treba pri bencinskih alternativah upoštevati še visoko porabo dragega goriva in zahtevnejše vzdrževanje, tudi krajšo življenjsko dobo.

Motorne žage

Tudi pri motornih žagah se načeloma bolj splača brskati po priznanih izdelkih uveljavljenih proizvajalcev, priljubljena izbira je recimo motorna žaga Stihl – akcija lahko takšne izdelke približa tistim, ki brskajo po nižjem cenovnem razredu, zato se splača slediti ponudbi. Predvsem ne smemo takoj izbrati cenejših naprav, saj te gotovo ne ponujajo zadovoljstva, kot ga zagotavlja motorna žaga Stihl. Akcija je idealna priložnost, če pa posebej ugodne ponudbe ne najdemo, se splača tudi varčevati in v dobro motorno žago investirati. Spet se namreč izkaže, da se investicija povrne na dolgi rok, saj so takšne žage bistveno bolj zanesljive in vzdržljive, poleg tega pri delu ponudijo vrhunske rezultate. Ni torej boljše izbire kot motorna žaga Stihl akcija je le dodaten argument za nakup takšne naprave.