23/03/2023

Cena fasade za hišo je odvisna od več dejavnikov

2 min read
cena fasade

Ko se odločimo, da svojo novo ali staro hišo damo obleči v prelepo fasado, nam je pomembna tudi kakovost sistema, s katerim jo bomo oblekli, nenazadnje pa tudi cena. Cena fasade za hišo pa je vsekakor odvisna od številnih dejavnikov, ki nas pri tej storitvi lahko spremljajo. Eden od njih je tudi ta, koliko kvadratnih metrov zavzema naša površina objekta, na katerem bomo delali fasado.

Cene so javne

Cena fasade za hišo se v resnici lahko zelo hitro izračuna, vsaj približno. Vse kar potrebujemo je primerna naprava in dostop do interneta. Na njem se namreč nahajajo številna domača podjetja, ki se ukvarjajo tudi s postavljanjem fasad na številne objekte. Njihove cene na kvadratni meter površine se gibljejo nekje med 34-imi in 39-imi evri.

Fasada v praksi pomeni nanos veziva, vode, peska in maltne mešanice. Temu se dodajo še številne izolacije. Ravno slednje pa zelo pogosto spremeni ceni na kvadratni meter. Lahko rečemo, da je vrsta naše fasade največji oziroma poglavitni dejavnik, ki vpliva na končno ceno.

Cena fasade za hišo se spreminja tudi od izvajalca do izvajalca. Prav tako je cena odvisna od tega, ali je naša hiša povsem nova ali gre za starejšo stavbo. Cena fasade za hišo na kvadratni meter je višja, ko je na vidiku obnova hiše in ne novogradnja.

Najboljši ponudniki na spletu

Ne glede na vrsto dejavnika, ki bi lahko v največji meri vplival na ceno naše fasade, pa lahko z zagotovostjo trdimo, da se najbolj ugodni ponudniki nahajajo na spletnem mestu. Na njem nam številna podjetja ponujajo celo zelo zaželene akcijske ponudbe, ki nam končno ceno za fasado bistveno znižajo. Tako lahko tudi ob uporabi najbolj kakovostnih materialov, ki jih izvajalec uporabi za izdelavo naše fasade, privarčujemo kar nekaj denarja. Zato je dobro, da se izogibamo naglim odločitvam in najprej dobro preverimo tudi vso ponudbo, ki nam jo primerna podjetja ponujajo tudi na sovjih spletnih mestih.