21/03/2023

Beljenje zob je neboleč poseg

2 min read
Beljenje zob

Beljenje zob je poseg v katerega je vključeno več različnih storitev. Kadar se naročite za beljenje zob, se najprej naročite na posvet in pregled, v katerem vam osebje zobe temeljito pregleda ter ugotovi, ali ste za poseg primerni ali ne. Tistim, ki imajo preveč plomb posega ne priporočajo. V kolikor ugotovijo, da ste primeren kandidat se po pregledu naročite na posvet. Najboljše zasebne ordinacije uporabljajo le najboljše materiale, ki omogočajo kakovosten in kvaliteten poseg. 

Beljenje zob je neboleč poseg, saj dobite anestezijo, ki vam omogoča neboleče beljenje. Po posegu se morate v ordinaciji ponovno zglasiti, da vam opravijo še dodatni pregled, kjer se prepričajo, da je tudi po posegu z vašo ustno votlino vse v redu. 

Beljenje zob je torej ne invazivna metoda katero vam na zelo enostaven način posvetlijo vaše naravne zobe, ki bodo tako zopet pridobili svojo belino. Rezultati so seveda odvisni od kakovosti vaših zob. Pacienti, ki so se za poseg že odločili, lahko potrdijo, da so njihovi zobje po prvem posegu postali vidno bolj beli in da se je razlika takoj opazila

 

Ortodontski aparat v Ljubljani

Ortodontski aparat je potreben za vse, ki si želijo imeti raven zobe. Z napredkom tehnologije je na trge prišlo veliko različnih metod, ki nam omogočijo karseda hitro in učinkovito ravnanje krivih zob. Ker si ravnih zob želi vedno več ljudi, ki so opazili, da zaradi krivih zob ne morejo kvalitetno gristi hrane in si želijo lepši nasmeh, je postala želja po dobrem ortodontu izredno velika. 

Ortodontski aparat je lahko fiksni, ki ima nosilce na prvi strani zob. Mladostniki si takšne zobne aparate popestrijo z barvnimi elastikami, ki naredijo zobni aparat bolj privlačen in zabaven. V zadnjih letih pa je izredno moderne Invisalign zobni aparat, ki je narejen iz prozorne folije, ki omogoča ravnanje zob in je praktično neopazen.